Kráľovskí agenti (Královští agenti, 2021)

Diana Mašlejová. Dramatizace Barbora Kardošová.  Produkce Marcela Stanková. Hudební dramaturgie Lída Hodulíková. Zvukový mistr Stanislav Kaclík. Dramaturgie Zuzana Kolmosová. Režie Milena Lukáčová.

Účinkují Štefan Skrúcaný, Erik Koníček, Gréta Luprichová, Jana Hubinská, Oľga Belešová, Ivan Romančík, Dušan Kaprálik, Jana Lieskovská, Vladimír Kobielsky, Lucia Vrablicová.

Natočeno 2021. Premiéra (?) 27. 6. 2021 (SRo Rádio Regina, 8:00 h.; 57 min.). Repríza 15. – 21. 7. 2021 (SRo Rádio Junior); 8. – 12. 8. 2021 (SRo Rádio Litera), 13. 5. 2022 (SRo Rádio Junior); 10.12.2023 (SRo Rádio Regina, 8:00 h.) v cyklu Rozprávková hra.

Pozn.: O kráľovnách sa už píšu len rozprávky. Ale stretnúť nejakú naživo, to sa nepodarí len tak hocikomu. A predsa… Betke a Cyrilovi, ktorí sú s rodičmi na dovolenke v Londýne sa to napokon podarí. Neboli by to oni, keby aj tu nevyňúrali nejakú záhadu. (anotace)

1. cena dětské poroty v kategorii Rozprávkové hry na festivalu Zázračný oriešok 2022.

Lit.: anonym:  12. ročník festivalu Zázračný oriešok pozná víťazov. Témy. In web SRo Rádio Devín, 19. 5. 2022  (článek). – Cit.:  Výsledky súťaže v rámci 12. ročníka festivalu Zázračný oriešok. Kniha v rozhlase, rozhlas v knihe vyhlásili vo štvrtok večer 19. mája v priamom prenose Rádia Regina Západ z piešťanského Kursalonu.

Odborná porota v zložení Ivica Franeková, Adam Hanuljak, Ľubica Kepštová, Tomáš Končinský, Gabriela Magalová, Katarína Moláková, Ivana Papcunová, Zuzana Štelbaská, Vanda Rozenbergová, hodnotila osemnásť titulov z produkcie Odboru literárno-dramatickej výroby Slovenského rozhlasu v troch súťažných kategóriách: rozhlasová rozprávková hra, monologická rozprávka a hra pre rodinu. (…)

V kategórii rozprávkových hier na základe názoru detskej poroty víťazstvo získala hra podľa predlohy Diany Mašlejovej v dramatizácii Barbory Kardošovej Kráľovskí agenti. Príbeh s nádychom detskej detektívky a s veľmi pozitívnym posolstvom práve do dnešných dní, keď nenávisť a hnev, ktoré ľudia šíria vo svojich komentároch na internete, dokážu rozpútať vojnu. Našťastie, súrodenci Cyril a Betka na výlete v Londýne odhalia tajomstvo zlého kúzelníka Drumnadtrochita. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)