Želví graffiti aneb Mazlíčci zasahují (2021)

Scénář a režie Petr Vodička. Zvuk Ladislav Reich. Zvuková spolupráce Stanislav Abrahám. Dramaturgie Zuzana Vojtíšková.

Účinkují Magdaléna Borová, Pavel Batěk, Lucie Pernetová, Vanda Chaloupková, Václav Rašilov, Pavel Tesař, Jakub Albrecht, Blanka Luňáková-Josephová, Lubor Šplíchal, Martin Matejka, Jiří Ployhar, Michaela Váňová, Vasil Fridrich a Filip Kaňkovský.

Natočeno v roce 2021. Premiéra 28. 11. 2021 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.; 47 min.). Repríza 23. 10. 2022 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.).

Lit.: anonym: Želví graffiti aneb Mazlíčci zasahují. Boj o poklad i holý zvířecí život v malém zverimexu. In web ČRo 2 Praha, 28. listopad 2021 (článek). – Cit.:  Podaří se obyvatelům zverimexu společně zabránit zlodějům ukrást poklad, o němž do té doby vůbec nevěděli? Dozvíte se v premiérové pohádce Petra Vodičky (…).

Aniž by majitelka zverimexu tušila, nachází se v jejím domě ohromný poklad. A taky mapa, která k němu vede! Hodná a obětavá Miluška se ale sama topí v dluzích a vypadá to, že kvůli nedostatku peněz bude muset zverimex zavřít. Přitom by se tak ráda starala o mnohá zvířata a otevřela pro ně třeba i zoologickou zahradu.

V pohádce Petra Vodičky hrají hlavní roli domácí mazlíčci. Od chameleona přes křečka a myš až po andulku a želvu. Každý z těchto tvorů má svůj nezaměnitelný charakter a specifické schopnosti, které využije v boji o život.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)