Dobrodružstvá prašiškriatka Celestína (Dobrodružství prašiskřítka Celestina, 2022)

Peter Karpinský. Cesta za pokladom. Dramaturgie Hana Rodová. Mistr zvuku Michal Balaš. Hudba Michal Kentoš. Režie Stanislav Bilý.

Účinkují Tomáš Diro, Alena Ďuránová, Ivan Krúpa, Matej Lacko, Róbert Šudík a Michaela Domovcová.

Natočeno 2022.  Premiéra 17. 4. 2022 (SRo Rádio Regina, 8:00 h.; 49 min.) v cyklu Posluchačská súťaž Zázračný oriešok 2022. Repríza 27. 4. – 3. 5. 2022 (SRo Rádio Junior); 7. – 13. 6. 2022 (SRo 8 Rádio Litera), 3. 7. 2022 (SRo Rádio Regina, 8:00 h.); 24. 9. 2023 (SRo Rádio Regina, 8:00 h.); 3. – 9. 1. 2024 (SRo Rádio Junior).

Video upoutávka

Lit.: Vlasková, Rozália – Dianišková, Veronika: Pokusný týždeň. Téma týždňa. In web SRo Rádio Junior, 27. 4. 2022  (článek). – Cit.: … a výročie narodenia Ľudmily Podjavorinskej a Kláry Jarunkovej.

Azda ani neexistuje dieťa, ktoré by nerado experimentovalo, skúšalo nové veci, miešalo jedno s druhým, mixovalo to i ono, vymýšľalo a objavovalo. Veď pokusy sú ohromná zábava! No keď to v skúmavke odrazu vybuchne, spoločne so strechou laboratória, to už taká zábava nie je. Tak vám teda ponúkame zábavu bezpečnejšiu. Všetko nové si vyskúšajte s našimi vedcami, vymýšľačmi a experimentátormi – ušami. Z bezpečia domova pri Juniore. A popri pokusoch ešte budeme i spomínať. Na Ľudmilu Podjavorinskú a Kláru Jarunkovú, bez ktorých by detská literatúra nebola tým, čím je. Ozaj, už ste od nich niečo čítali? (…)

Moľa, pavúk a Prašiškriatok Celestín založia tajnú skupinu s názvom „Len kamaráti“. Neskôr sa k nim ešte pridá básnik Vilipierko. Ich prvou úlohou je pokúsiť sa nájsť poklad podľa starej mapy. Po ceste sa dozvedia o všeličom – aj o mravcoch faraónskych, aj o tom, ako vznikajú egyptské múmie. Cesta troch dobrodruhov totiž povedie priamo do Egypta. Keď sa budú chcieť dostať dovnútra pyramídy, zistia, že to nie je až také jednoduché a budú musieť spraviť niekoľko pokusov, kým sa im to podarí. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)