Piata mušketierka (Pátá mušketýrka, 2021?)

Marta Hlušíková. Pohádka. Zvuk Andrej Klimits. Hudební dramaturgie Ludmila Hodulíková. Režie Oľga Janíková.

Účinkuje Erik Koníček.

Natočeno 2021 (?).

Pozn.: 1. cena v soutěži Zlatý oriešok v kategorii Monologické rozprávky.

Lit.: anonym:  12. ročník festivalu Zázračný oriešok pozná víťazov. Témy. In web SRo Rádio Devín, 19. 5. 2022  (článek). – Cit.:  Výsledky súťaže v rámci 12. ročníka festivalu Zázračný oriešok. Kniha v rozhlase, rozhlas v knihe vyhlásili vo štvrtok večer 19. mája v priamom prenose Rádia Regina Západ z piešťanského Kursalonu.

Odborná porota v zložení Ivica Franeková, Adam Hanuljak, Ľubica Kepštová, Tomáš Končinský, Gabriela Magalová, Katarína Moláková, Ivana Papcunová, Zuzana Štelbaská, Vanda Rozenbergová, hodnotila osemnásť titulov z produkcie Odboru literárno-dramatickej výroby Slovenského rozhlasu v troch súťažných kategóriách: rozhlasová rozprávková hra, monologická rozprávka a hra pre rodinu.

V kategórii Monologických rozprávok zvíťazil titul Piata mušketierka Marty Hlušíkovej, humorné rozprávanie o dvoch výmyselníkoch, bratoch Maťkovi a Braňovi, ktorí čelia novým životným skúškam a skúsenostiam v súvislosti s očakávaním narodenia sestry. Porota osobitne vyzdvihla herecký výkon Erika Koníčka, ktorý sa vyníma v konkurencii skúsených profesionálov. Piata mušketierka je súčasná, vytvorená autorkou, ktorá deťom rozumie a má pre ne veľký cit. Úsporná práca s hudbou bola odvážnou a výbornou voľbou. (….)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)