Pán Nápad zachraňuje svet 1/? (Pán Nápad zachraňuje svět, 2021)

Ján Uličiansky. Monologická pohádka. Mistr zvuku Stanislav Kaclík. Hudební spolupráce Marek Kundlák. Režie Jaroslav Rozsíval. Dramaturgie Beata Panáková.

Natočeno 2021. Premiéra 1. dílu 18. 10. 2021 (SRo Rádio Regina Západ, 18:00 h.).

1. cena dětské poroty festivalu Zázračný oriešok 2022 v kategorii Monologická rozprávka.

Lit.: anonym: Pán Nápad zachraňuje svet. In web SRo Rádio Regina Západ, 12. 10. 2021 (článek + ukázky k poslechu). – Cit.: Často sa zvykne vravieť, že svet zachráni krása alebo aj rozprávky. Znie to ako fantázia, ale je to pravda. Umenie všeobecne a rozprávky zvlášť majú nesmiernu moc zušľachťovať ľudské duše. A ušľachtilí ľudia sú nádejou pre budúcnosť sveta… (…)

Lit.: anonym:  12. ročník festivalu Zázračný oriešok pozná víťazov. Témy. In web SRo Rádio Devín, 19. 5. 2022  (článek). – Cit.:  Výsledky súťaže v rámci 12. ročníka festivalu Zázračný oriešok. Kniha v rozhlase, rozhlas v knihe vyhlásili vo štvrtok večer 19. mája v priamom prenose Rádia Regina Západ z piešťanského Kursalonu.

Odborná porota v zložení Ivica Franeková, Adam Hanuljak, Ľubica Kepštová, Tomáš Končinský, Gabriela Magalová, Katarína Moláková, Ivana Papcunová, Zuzana Štelbaská, Vanda Rozenbergová, hodnotila osemnásť titulov z produkcie Odboru literárno-dramatickej výroby Slovenského rozhlasu v troch súťažných kategóriách: rozhlasová rozprávková hra, monologická rozprávka a hra pre rodinu. (…)

O víťazoch v jednotlivých kategóriách rozhodovali aj tri pätnásťčlenné detské poroty zložené zo žiakov základných škôl. V hodnotení detskej poroty v kategórii monologických rozprávok víťazstvo patrí titulu Jána Uličianskeho Pán Nápad zachraňuje svet. Reaguje na časté tvrdenie, že svet zachráni krása alebo aj rozprávky. Znie to ako fantázia, ale je to pravda. Umenie všeobecne a rozprávky zvlášť majú nesmiernu moc zušľachťovať ľudské duše. A ušľachtilí ľudia sú nádejou pre budúcnosť sveta. Vydavateľstvo literárnej predlohy: Trio Publishing (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)