Sladká Mandlička (1999)

Martina Drijverová. Pohádka na arabské motivy. Hudba Petr Mandel. Dramaturgie Václava Ledvinková. Režie Jaroslav Kodeš.

Osoby a obsazení: Lajla (Lenka Krobotová), Tárik (Lukáš Hlavica), Sladká mandlička (Dana Černá), obr Márid (Petr Vobecký), Gúla (Helena Brabcová), stařenka (Marie Marešová), Ahmed (Jiří Hromada), dobrý duch (Ivan Gübel) a zlý duch (Pavel Rímský).

Natočeno 1999. Premiéra 5. 9. 1999 (ČRo 2 Praha, 13:00 – 14:00 h.; 33 min.). Repríza 4. 10. 2015 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.).

Pozn.: Pohádka nás zavede do tajemného arabského světa. Průvodci nám budou dvě na výsost pohádkové postavy – Dobro a Zlo, které spolu uzavřou téměř ďábelskou sázku – sázku o lidskou duši. Kdo tou duší bude – Tárik, jeho sestra Lajla či dívka, která se zrodí z mandloňového keře? O tom všem vypráví pohádka, při jejímž poslechu se vydáme napříč písečnou pouští, setkáme se s jejím vládcem, obrem Máridem i se zrádnou, lidožravou Gúlou. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Dobrý den,
v obsazení jsou prohozené představitelky rolí Sladké mandličky a Lajly: Dana Černá je sestra Lajla a Lenka Krobotová je Sladká mandlička.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)