Jazda do Ox-Bow (Jízda do Ox-Bow, 1970)

Walter van Tilburg Clark. Rozhlasová dramatizace stejnojmenného westernu. Scénická hudba František Gomolčák. Úprava Tibor Lebotský. Odpovědný redaktor Karol Jančošek. Zvuk Jozef Hauliš. Technici Jozef Hauliš, Marica Pasnišinová. Produkce Lívia Dragúnová. Režie Andrej Medvec.

Osoby a obsazení Art Croft (Ján Bzdúch),  Gil Carter (Marián Kleis), kapitán Tetley (Anton Gýmerský), Gerald Tetley, jeho syn (Dušan Skokan), Artur Davies (Ján Ondrejka), Jeff Farnley (Milan Drotár), Carl Bertlett (Peter Gažo), Nate Moore (Ján Švec), šerif Risley (Vladimír Petruška), Mapes, jeho pomocník (Ján Lacko), soudce Tyler (Jozef Hodorovský), Donald Martin (Peter Macko), stařec Hardwick (Albert Pagáč), Mexikánec Martinez (František Greguš), Jack Swanson (František Dadej), Monty Smith (Ján Polák), Canby, hostinský (Ján Vagač), Mexikánec Amigo (Juraj Bernáth), Sparks, černoch (Ján Rybárik), mladík Green (Bohuš Petrík), Carbes, průvodce dostavníku (Jozef Klein). Dále účinkují Alexander Kautnik a Magda Hatalová.

Nastudoval Československý rozhlas Košice v roce 1970. Premiéra 31. 5. 1970 (Československo, 16:00 h.; 49 min).

Pozn.: Byli jako šelmy, které neznají slitování… Nevada, 1885. Kovbojové Gil Carter a Art Croft společně přijíždějí do malého města právě v okamžiku, kdy obyvatele vzruší zpráva, že někdo zabil farmáře Larryho Kinkaida a ukradl jeho dobytek. Protože šerif není přítomen, rozhodnou se někteří muži, že zákon vezmou do svých rukou. Jsou přitom přesvědčeni, že pachatelé činu nepatří mezi zdejší osadníky. Do čela skupiny pátrající v okolí po vrazích, se postaví bývalý vůdce jižanské armády, major Tetley, který nehodlá mít s nikým žádné slitování. K nim se nakonec připojují také Gil a Art, přestože mají odlišný názor…  (csfd.cz)

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)