Kmíni (Pobertové, 1984)

Wiliam Faulkner. Rozhlasová hra. Úprava Peter Gregor. Odpovědný redaktor Milan Materák. Technici Ľuboš Klásek, Vladimír Mihálek. Režie Viliam Sýkora.

Osoby a obsazení: Bonn (Slávo Záhradník), děd (Jozef Skovaj), Ned (Július Vašek), hlas (František Obžera), hlas (Štefan Mandžár), hlas 3 (Duša Tarageľ), hlas (Vladimír Minarovič), Reba (Eva Krížiková), Otis (Pavol Lazar), Everbe (Kamila Magálová), Linscomb (Marián Gallo), šerif (Július Paluš), Van Tosch (Gustáv Legéň), černoška (Anna Sýkorová).

Nastudoval Československý rozhlas Bratislava 20. 3. 1984. Premiéra 8. 4. 1984 (Devín, 22:00 h.; 58 min).

Pozn.: Jedného dňa v roku 1905 si jedenásťročný Lucius Priest „vypožičal“ dedkovo auto za tichej spoluúčasti svojich dvoch starších priateľov — indiánskeho miešanca Boona Hogganbecka a černocha Neda McCaslina.

V tých časoch už len ich automobilová expedícia z Jeffersonu v štáte Mississippi do Memphisu bola výpravou hodnou neohrozených pionierov. No všetko, čo na tejto ceste zažili, bledne pred tým, čo ich čakalo v Memphise. Veľkolepý hazardný hráč Ned zamenil dedkovo auto za pochybného dostihového koňa. Všetko sa to začalo v noci, keď sa vo verejnom dome slečny Reby šeptom ukul komplot, a skončilo sa po konflikte so zákonom a po jednom z najvzrušujúcejších a najbizarnejších konských dostihov, s akými sme sa stretli či už v živote alebo v literatúre. (Databazeknih.cz)

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)