Kritické uhly (Kritické úhly, 1971)

Viktor Michajlov. Rozhlasová dramatizace Ján Vdovják. Odpovědný redaktor Michal Príbus. Technici Ivan Kulašík, Ľuboš Klásek. Režie Olívia Binderová.

Osoby a obsazení: Komov (Ján Klimo), Žilin (Gustáv Valach), Dančenkov (Karol Machata), Rodin (Juraj Šebok), Astachov (Anton Mrvečka), Bašujev (Marián Gallo), Levyjkin (Ivan Mistrík), Jevsjukov (Oldo Hlaváček), Nona (Erika Bauerová), Ožgin (Branislav Koreň), Tolčin (Ján Venéni), Bessonov (Vladimír Durdík), Srdíčko (Arnošt Šebesta), Makasov (František Dibarbora), Černov (Juraj Haľama), Chlynov (Gustáv Legéň), radista (František Kovár), hlasy (Jozef Longauer, Július Paluš).

Nastudoval Československý rozhlas Bratislava 8. 10. 1971. Premiéra 4. 12. 1971 (Bratislava, 19:30 h.; 58 min).

Lit.: Príbus, Michal: Kritické uhly. In Rozhlas 49/1971, str. 17 (článek). – Cit.:  Sovietsky autor Viktor Michajlov napísal román Kritické uhly, v ktorom nás zavedie medzi letcov. Plnia si svoje každodenné povinnosti podľa cvičebného programu, ako to v armáde už býva. A po službe majú voľný čas na svoje osobné záujmy. 

Život teda beží normálne a na prvý pohľad sa nikde nič nedeje. A predsa nie je tomu tak. Sovietska krajina, ktorá už trvá vyše pol storočia, dokázala celému svetu, že je dobre zorganizovaným štátom, ktorý si vedel poradiť so všetkými ťažkosťami či už v mieri alebo vo vojne. A práve to nedáva spať zaťatým nepriateľom socializmu. Pokúšajú sa preniknúť všetkými možnými spôsobmi na dôležité miesta, aby vyšpehovali, kde sa čo deje a ako by sa tejto obdivuhodnej krajine dalo uškodiť. Sovietske letectvo je tiež také dôležité miesto, kam sa pokúšajú preniknúť špióni.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)