Krásny gól (Krásný gól, 1978)

Miloš Ruppeldt. Rozhlasová hra. Odpovědný redaktor Milan Materák. Zvuk Ivan Kulašík, Alena Čermáková. Režie František Obžera.

Osoby a obsazení: Karol (Dušan Tarageľ), matka (Eva Rysová), otec (Gustáv Valach), Viera (Zuzana Krónerová), Iveta (Eva Večerová), Tóno (Alfréd Swan), Dano (Dušan Kaprálik), Peter (Zoro Laurinc), Ivan (Jozef Vajda), Andrea (Darina Chmúrová), trenér (Slavo Drozd), Róbert (Milan Ftáčnik), komentátor (Karol Polák), Vlado (František Obžera).

Nastudoval Československý rozhlas Bratislava 26. 1. 1978. Premiéra 9. 2. 1978 (43 min).

Lit.: Materák, Milan: Krásny gól. In Rozhlas 7/1978, s. 10 (anotace). – Cit: Autor sa v hre pokúša na postave mladého pôvodne úspešného futbalistu, ktorý sa dostal do ťažkej osobnej krízy, poukázať na nezdravé javy, ktoré ničia kariéru nádejných športovcov. Autor necháva svojho hrdinu bojovať so sebou samým, so svojím okolím, s prostredím, do ktorého zapadol, aby v tomto boji pochopil svoje miesto vo svete, svoje povinnosti i svoje omyly. Skutočnosť, že jeho hrdina vybojuje svoj vnútorný zápas úspešne, je dôkazom, že mladý človek sa poučil zo svojich chýb a vstúpil opäť na zem rovnými nohami.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)