Veľký spánok (Velký spánek, 1970)

Raymond Chandler. Rozhlasová hra – krimi. Úprava Tibor Lehotský. Překlad Viera Marušiaková, Richard Szabó. Scénická hudba František Gomolčák. Odpovědný redaktor Karol Jančošek. Zvuk Jozef Hauliš. Technici Jozef Hauliš, Marica Pasnišinová. Produkce Lívia Dragúnová. Režie Andrej Medvec.

Osoby a obsazení: Phil Marlowe, soukromý detektiv (František Papp), Taggard Wilde, státní zástupce (Anton Baláž), Bernie Ohls, vyšetřovatel prokuratury (Milan Bobula), generál Sternwood (Štefan Petrák), Carmen Sternwoodová, generálova mladší dcera (Kveta Lukošíková), Vivian Reganová, generálova starší dcera (Margita Mišurová), Eddie Mars (Andrej Šilan), Mona Marsová (Dana Trnčíková), Joe Brody (Ján Mišura), Agnes Lozellová (Brigita Bobulová), Carol Lundgren (Jozef Stražan), Harry Jones (Zolo László), Lash Canino (Cyril Ducko), Art Huck (Stanislav Kubiš), komorník Norris (Tibor Vadaš).

Nastudoval Československý rozhlas Košice v roce 1970. Premiéra 20. 9. 1970 (II. program – Hvězda / Hviezda, 15:30 h.; 55 min).

Pozn.: Phil Marlowe je sarkastický soukromý detektiv se slabostí pro whiskey, cigarety a krásné ženy. Milionář General Sternwood jej pověří, aby se vypořádal s vyděrači v záležitosti, do které se zapletla jedna z jeho mladých, hezkých a neukázněných dcer. Vyšetřování zavede Marlowa do nočního podsvětí mezi vrahy, zkažené zbohatlíky a jiné pochybné existence. Několikrát se zmýlí, pak ale vše vyřeší… (martinus.sk)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)