Sleduj! (2022)

Tomáš Ráliš. Rozhlasová hra. Zvukový mistr Jonáš Rosůlek. Hudba a zvukový design Miroslav Tóth. Dramaturgie Lenka Veverková. Režie Ondřej Štefaňák.

Osoby a obsazení: Ajtý (Anežka Šťastná), Bibi (Antonie Rašilovová), Like Fake, influencer (Dan Kranich), násilník (Ondřej Jiráček), Darija Pavlovičová, Vojtěch Hrabák, Anita Krausová, Petr Vančura a další.

Natočeno v roce 2022. Premiéra 22. října 2022 (ČRo Rádio Junior, 10:00 hod.; 57 min.).

3. místo v sekci Drama na Prix Bohemia Radio 2023. Studentská cena v sekci Drama na Prix Bohemia Radio 2023.

Video reportáž z natáčení

Lit.: anonym: Sleduj! Poslechněte si drsný příběh ze světa influencerů. Co všechno udělají pro slávu? In web ČRo Rádio Junior, 22. říjen 2022 (článek). – Cit.:  Poslechněte si drsný příběh ze světa influencerů. Co všechno udělají pro slávu? Dvě kamarádky mají slibně rozjetou kariéru na sociálních sítích. Rýsuje se i velká spolupráce se slavnou firmou, když v tom přijde zvrat a začne jít do tuhého.

ÁjTý a Bibi, #bestfriends, mají našlápnuto na hvězdnou dráhu influencerek. Sponzoři, spolupráce, fanoušci, reklamy. Jak to ale nakombinovat se školou a co teprve s kamarádstvím?

Lajkovat, sledovat, streamovat, to všechno je ale může taky rychle převálcovat. Do cesty za vysněnou kariérou jim totiž vstoupí závist a podvod. Jak to dopadne s ÁjTý a Bibi a kdo je vlastně Like Fake?

Lit.: kpe – bva: Je to náročné, od Instagramu dávám pauzu, přiznává herečka Rašilovová z oceněné hry o influencerech Sleduj! In web ČRo Rádio Junior, 20. říjen 2023  (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Kdy ji začaly bavit loutky? Čím ji nadchly? A o čem je rozhlasová hra Sleduj, která získala několik ocenění? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Na mezinárodní festival Prix Bohemia Radio 2023 v Olomouci zavítala i herečka Antonie Rašilovová, která je jednou z hlavních aktérek rozhlasové hry Rádia Junior Sleduj!. Ta na festivalu získala hned dvě ocenění. O své herecké cestě si Antonie v Klubu Rádia Junior povídala s moderátory Evou Sinkovičovou a Jiřím Kohoutem.  (…)

Příběh Sleduj!, který letos získal 3. místo na festivalu Prix Bohemia Radio v kategorii Drama, ukazuje odvrácenou stranu světa influencerů. Hlavních rolí dvou kamarádek, které se kvůli penězům a slávě odcizí, se zhostily Antonie Rašilovová a Anežka Šťastná.

I když sociální sítě nepovažuje za přímo zlé, z intenzivního sdílení všeho kolem jí je někdy smutno. „Instagram mi přijde jako místo, od kterého si musím dávat pauzu, protože mi to přijde hrozně náročné. Nevydržím to médium pořád sledovat a mám potřebu si od toho odfrknout,“ popisuje herečka. Hra Sleduj! ji proto velmi zaujala. „Ztotožňovalo se mi s tím dobře. Už jen proto, že je to fakt moje vnitřní téma,“ uzavírá.

Hra byla netradičně natáčená a děvčata tak například na přání režiséra v místnosti se zhasnutými světly předstírala jízdu na tobogánu. Na mikrofon Antonie mluvila taky s motorkářskou helmou na hlavě a natáčelo se dokonce i ve vaně.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)