A co když je to láska (1964)

Josef Jedlička. Rozhlasová hra pro mládež na motivy stejnojmenného sovětského filmu. Režie Jan Berger.

Osoby a obsazení: Xeňa (Růžena Merunková), Boris (Bořivoj Navrátil), Xenina matka (Slávka Budínová), Xenina babička (Světla Amortová), Borisova matka (Jiřina Petrovická), ředitelka školy (Julie Charvátová), Marja Pavlovna (Antonie Hegerlíková), Ludmila Nikolajevna (Blanka Bohdanová). Dále účinkují Ladislav Kazda, Karel Houska, V. Svěrák, Jaroslav Kepka, J. Šmíd, Zdena Černá, Gabriela Vránová, Zdenka Hadrbolcová, Bedřich Bobek, Jaroslava Drmlová, O. Šimůnková a Artur Šviha.

Natočeno 1964. Premiéra 16. 6. 1964 (Praha, 19:30 – 20:30 h.). Repríza  8. 11. 1964 (Československo II – VKV, 20:20 – 21:20 h.).

Pozn.: Boris a Xeňa žijí v Sovětském svazu. Jejich vztah je však naprosto nevinný, probíhá pouze na rovině psaní milostných dopisů. Vše se ale změní ve chvíli, kdy Xeňa omylem jeden dopis ztratí a ten je nalezen jednou z učitelek, která z toho učiní skutečné pozdvižení. Vše je ještě znásobeno tím, že následující den se Xeňa i Boris nedostaví do školy, místo toho spolu stráví den v lese sbíráním hub atd. Na Xeňu se začíná pohlížet jako na lehkou dívku a ona i Boris mají být vyloučeni ze školy. Xeňa tuto situaci těžce nese, nejí, nespí a začíná se vyhýbat i Borisovi, který si z celé situace příliš hlavu nedělá. Xeňa situaci neunese a pokusí se otrávit… (anotace)

Lit.: kj: A co když je to láska… In Československý rozhlas a televise 25/1964 (15. 6. 1964), s. 2 (anotace).

kj - A co když je to láska... In Československý rozhlas a televise 25-1964 (15. 6. 1964), s. 2 (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)