O zlatém koni z Roudného (2024)

Táňa Janušová. Pohádka.

Účinkují Iva Horká, Magdalena Kubatková, Filip Mikeska, Filip Magdálek, Mikuláš Jabůrek, Richard Šimčík, Mikuláš Vochozka, Vladimír Vaigl, Gabriela Bublincová.

Natočeno 2024. Premiéra 31. 3. 2024 (Rádio Proglas, 14:00 h.) v cyklu Nedělní pohádka.

Lit.: anonym: Sváteční pohádka. O zlatém koni z Roudného. In web Radio Proglas, 27. 3. 2024 (anotace). – Cit.: Pojďte se s námi podívat ke skále na Roudném, kde se kdysi dávno dolovalo zlato. Toto místo je opředeno mnohými pověstmi. Jednu takovou pověst - o zlatém koni, který na Velký pátek vybíhá ze skály – vypráví kmotra Magdaléna pasáčkovi Matějovi. Netuší, na jaké cesty ho toto vyprávění zavede.

Lit.: Franková, Veronika: Velikonoce na Proglasu. In web Radio Proglas, 21. března 2024  (článek). – Cit.: Speciální premiéry, živé přenosy bohoslužeb nebo tematické Čtení na pokračování. To a mnohem víc jsme si pro vás připravili na letošní velikonoční svátky. (…)

Pro nejmenší jsme si připravili ve 14 hodin Nedělní pohádku. Podíváte se v ní ke skále na Roudném, kde se kdysi dolovalo zlato. Toto místo je opředeno mnohými pověstmi. Jestli je na nich něco pravdy? To se dozvíte v pohádce O zlatém koni z Roudného. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)