Šepoty (2024)

Tereza Lexová. Rozhlasová hra podle scénáře pro Divadlo Viola. Režie Hana Rodová.

Účinkují Ela Lehotská, Daniela Libezňuk a Jevgenij Libezňuk.

Natočeno 2024. Premiéra 7. 5. 2024 (SRo Rádio Devín, 20:00 h.). Repríza 10. 5. 2024 (SRo Rádio Devín, 21:00 h.).

Lit.: anonym: Rozhlasová hra: Šepoty. Rozhlasová tvorba. In web SRo Rádio Devín, 6. 5. 2024 (článek). – Cit.:  (…) 20. storočie bolo storočím turbulentných zmien. Storočie pokroku. Storočie deštrukcie. Storočie slobody, ale aj útlaku. Storočie protikladov. Lásky a nenávisti. Života a smrti. Moderná civilizácia a nezastaviteľný pokrok, proti ktorému stojí tradícia a po generácie a generácie odovzdávané tradičné hodnoty.

Autorský text hry Šepoty autorky Terezy Lexovej, ktorý vznikol pre Divadlo VIOLA, rozpráva, na pomedzí magického realizmu a dokumentárneho divadla, fiktívny príbeh dvoch žien, ktorý sa ale zároveň môže zdať dôverne známy, pretože v sebe obsahuje príbehy viacerých reálnych žien. Za všetky spomeňme folkloristku Nadeždu Melnikovú-Papouškovú, novinárku Milenu Jesenskú, spisovateľku Alu Rachmanovovú a ľudovú speváčku Ancju Jaburovú. Ich nevšedné osudy boli, sú a vždy budú inšpiráciou pre každého z nás.  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)