Ábel a Joaquin (1990)

Miguel de Unamuno. Dramatizace Peter Gregor. Režie Jaro Rihák.

Účinkují Vlado Müller, Anna Maľová, Štefan Kožka, Zuzana Frenglová a Peter Bzdúch.

Natočeno 1990. Repríza 21. – 27. 10. 2024 (SRo 8 Rádio Litera).

Lit.: Šaráková, Lucia: Príbeh otca a syna, manželov i Ludwiga van Beethovena. Téma týždňa. In web SRo 8 Rádio Litera, 20. 10. 2024 (článek). – Cit.: Tento týždeň bude v Rádiu Litera o rozhlasových tipoch našich verných poslucháčov a o našich dramaturgických objavoch dlho nevysielaných hier. Všetko bude v našom rádiu znieť po prvýkrát. Rozvinie sa paralelne viacero pôsobivých príbehov – osud autoritatívneho otca a jeho syna, príbeh milujúcich sa manželov, ženy s nádorovým ochorením, ale aj osud Ludwiga van Beethovena, či Ábela a Joaquina. (…)

Do nášho vysielania od pondelka zaraďujeme aj tip od našej vernej poslucháčky. Hru Ábel a Joaquin pre rozhlas zdramatizoval Peter Gregor podľa literárnej predlohy Miguela de Unamun. V hlavnej úlohe sa môžete tešiť na Vlada Müllera. V réžii Jara Reháka spoluúčinkujú Anna Maľová, Štefan Kožka, Zuzana Frenglová a Peter Bzdúch. Program je z roku 1990. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)