Náhodne vybrané osudy (Náhodně vybrané osudy, 2010)

Svetlana Žuchová. Původní rozhlasová hra, která zobrazuje křehkosť psychiky člověka pod vlivem vnitřních i vnějších okolností a ve vyhrocených životních situácích. Hudební dramaturg Oldo Fiala. Zvuk Milan Greguš. Dramaturgie Slávka Liptáková. Režie Štefan Korenči.

Osoby a obsazení: Lékařka (Ivana Kuxová), lékař (Igor Krempaský), profesor (Dušan Tarageľ), sestra (Mária Landlová), terapeutka (Lucia Vráblicová), matka (Soňa Ulická).

Natočeno 2010. Premiéra listopad 2010 (24 min.). Repríza 22. 9. 2019 (Rádio Litera, 11:05 hod.).

Pozn.: Autorka tejto rozhlasovej hry, Svetlana Žuchová, vám ústami lekárov prerozpráva osudy niekoľkých psychiatrických pacientov. Lebo aj doktori, profesionálni naprávači myslí, majú svoje príbehy s letmými zápletkami a hlbokými krízami. Zdá sa, že dráma ľudského osudu sa odohráva v každom človeku, bez ohľadu na jeho „poučenosť“ v záležitostiach psyché. Môžete si vybrať kohokoľvek, určite sa neminiete. O tom vypovedá aj názov hry – Náhodne vybrané osudy. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)