Hadí král (2010)

Vladimír Zajíc. Původní rozhlasová pohádka. Hudba Zdeněk Zdeněk. Dramaturgie Václava Ledvinková. Režie Jaroslav Kodeš.

Osoby a obsazení: Alison (Andrea Elsnerová), Wolfi (Petr Halíček), Jestřáb (Jiří Práger), Fialka (Klára Sedláčková-Oltová), kmotra (Kateřina Fixová), bába (Viola Zinková), matka (Martina Hudečková), jednooký had (Tomáš Racek), Ivan Jiřík, Ladislav Hampl, Miloš Hlavica, Vladimír Fišer, Pavel Rímský a Helena Brabcová.

Natočeno v roce 2010. Premiéra 1. 1. 2011 (50 min.). Reprízy Repríza 29. 5. 2017 (ČRo Rádio Junior), 9. 7. 2017 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.); 9. 11. 2020 (ČRo Rádio Junior, 13:00 h.).

Pozn.: Pohádka je volným pokračováním rozhlasových her Vlčpanna (2008) a Wolfi (2009).

Pozn.: Stojíme na prahu nového příběhu, kdy se s magicky pohádkovým číslem tři opět projeví rodové prokletí. Pomstychtivost krále všech hadů prochází napříč časem. Volné pokračování sourozeneckých osudů Alison alias Vlčpanny a Wolfiho. Osud rozdělil dvojčata Wolfiho a Allison ihned po narození. Proč se totéž ale má stát jejich dětem? Rodové prokletí a pomstychtivost krále všech hadů prochází napříč časem, ovšem odvážný Wolfi a odhodlaná Alison se nechtějí vzdát. Nyní jsou oba dva již dospělí a mají děti, které přišly na svět ve stejný den i ve stejnou hodinu. Radost však nevydrží dlouho, protože jednooký had se rozhodl unést dvě čerstvě narozená miminka. Na oplátku chce svou korunu. Podaří se Alison a Wolfimu uskutečnit tento směnný obchod? Zvítězí konečně nad krutým osudem? Mají na to tři dny… (anotace ČRo)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)