Hauk og due (Jestřáb a holubice, 2008)

Stig Amdam. Rozhlasová hra podle případu Soviknes.

Účinkují Anna Dworak, Endre Hellestveit, Kaia Varjord.

Nastudoval NRK P2 (Norsko) v roce 2008. Premiéra 3. 2. 2008 (NRK P2, 15:03 h.).

Lit.: Grøndahl, Carl Henrik:  Det blåser rundt „Hauk og due“. In web NRK Radioteatret, 29. 1. 2008 (článek). – Cit.: Norske politikere avkledd i hørespill, skriver Bergens Tidende. Et politisk drama som er til forveksling lik Søviknes-saken, rulles opp i NRK-Radioteatret neste søndag. Og er det Frp det handler om, ja så kommer Siv Jensen absolutt dårligst ut.

I hørespillet «Hauk og due» skriver dramatikeren Stig Amdam om det han kaller et fiktivt parti. Men stykket kan lett oppfattes som en maktkamp der personene egentlig er Terje Søviknes, Carl I. Hagen og Siv Jensen. Amdam bekrefter da også at han er inspirert av den såkalte Søviknes-saken. Men det er mange faktiske forhold i teksten som peker i en annen retning. Dette handler ikke om et navngitt parti. Men det er mange likhetstrekk, sier Stig Amdam.

Terje Søvik sier til avisen at han aldri har mistenkt Siv Jensen for å ha hatt en finger med i spillet da han forsvant ut av toppledelsen i Frp.

Les mer Anmeldelse i Bergens Tidende

”Hauk og due” hadde premiere i NRK P2 søndag kl 1503.

FØRPREMIERE. Vi la ut førpremiere på ”Hauk og due” her på våre nettsider.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)