Mazlíčkové (1974)

Jiří Bednář. Rozhlasová úprava stejnojmenného muzikálu. Hudba Václav Zahradník. Nahrál Orchestr Karla Vlacha. Zpívá Sbor Lubomíra Pánka. Zvuk Jaroslava Eliášková (text) a Petr Čada (hudba), záznam a střih Jana Pelantová a Karel Vraný. Asistent režie Lada Klárová. Hudební režie Jiří Baur. Režie Karel Weinlich.

Osoby a Obsazení: Helena (Dana Matějková), Martin (Jan Kanyza, zpívá Aleš Ulm), Marcela (Laďka Kozderková), Bárta (Jiří Štědroň), Johnny (Karel Fiala), Malík (Miloš Kopecký), vedoucí prodejny (Jiří Sovák), opilec (Jiří Krampol), vrchní (Jiří Bednář), Yvetta (Magda Hrnčířová), Hanka (Zuzana Buříková), Petra (Marta Skarlantová), Pavel (Vlastimil Zavřel), technik (Miroslav Grac), klapka (Lada Klárová), hlas z amplionu (Hana Štrůdlová), dívky (Hana Čížková a Alexandra Koutná), mladíci (Jiří Práger a Jan Kraus), hlasy (Jana Válková, Markéta Vozková a Miroslav Mejzlík).

Natočil Československý rozhlas Praha v roce 1974. Vydala Radiotéka, únor 2016 (MP3).

Pozn.: Původní český muzikál, který se úspěšně několik sezón hrál v Hudebním divadle v Karlíně. Měl premiéru v únoru 1974 a ještě tentýž rok na podzim vznikla rozhlasová verze v režii zkušeného Karla Weinlicha. Někteří herci z karlínské inscenace si zahráli i v rozhlasové verzi, jako například představitelka Heleny Dana Matějková, Laďka Kozderková v roli Marcely nebo Karel Fiala coby Johny Chaloupka. Jiné role obsadil režisér známějšími osobnostmi, vedoucího prodejny si například zahrál Jiří Sovák a režiséra Malíka Miloš Kopecký. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)