Daleký ostrov Sarangán (1997)

Pohádku na sicilské motivy napsala Zdeňka Psůtková. Hudba Petr Mandel. Dramaturgie Eva Košlerová. Asistentka režie Hana Dudová. Zvukové efekty Petr Šplíchal. Záznam a střih Lenka Vintrová. Zvuk Ing. Tomáš Gsöllhofer. Režie Karel Weinlich.

Osoby a obsazení: Pistácius (Ilja Racek), Montebella (Věra Hučínová), Montefiuri (Lukáš Hlavica), král (František Němec), Malicie (Eva Horká), Maledicce (Miroslava Hozová), posel (Antonín Hardt), Malvolio (Ivan Gübel), kachničky (členové DRDS), Hana Brothánková, Alžběta Sinaiová, Ladislav Sinai, Magdaléna Rutová a Jiří Konvalinka.

Natočeno v roce 1997. Premiéra 25. 5. 1997 (44 min.). Repríza 25. 7. 2021 (ČRo 2 Praha, 13:04 h.).

Lit.: anonym: Daleký ostrov Sarangán. Pohádka na sicilské motivy, ve které láska opět zvítězí nad zlobou a lstí. In web ČRo 2 Praha, 25. červenec 2021 (článek). – Cit.: Co všechno se bude muset přihodit, než se z krásné Montebelly stane sicilská královna? (…)

Mladý a moudrý Montefiuri a jeho krásná sestra Montebella žili na ostrově Sarangán. Rodiče už dávno neměli, proto si byli velmi blízcí, jeden druhému oporou. Jednoho dne si pro Montefiuriho poslal sicilský král. Rozhodl, že se Montefiuri stane nejvyšším komořím. Taková služba se neodmítá, i Montefiuri ji přijal, musel však na Sicílii odcestovat sám. Když si král všiml, jak je jeho nový komoří smutný, rozkázal, aby přivezli také Montefiuriho sestru. Je prý tak krásná, že se s ní král ožení. Pro Montefiuriho to byla zároveň radostná a zároveň trýznivá zpráva. Věděl, že sestře na moři hrozí velké nebezpečí: může se jí zmocnit královna mořských Sirén a odnést ji navždy pryč. Montefiuri však věřil, že vymyslel, jak Sirénu přelstít.  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Premiéra 25.5.1997

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)