Snehuľka a sedem trpaslíkov (Sněhurka a sedm trpaslíků, 1957)

Jacob a Wilhelm Grimm. Pohádková hra na motivy pohádky bratří Grimmů. Dramatizace Vladimír Štróbl. Dramaturgie Emil Fillo. Scénická hudba Miroslav Brož. Zvuková spolupráce Imrich Mesároš, Július Loderer, Jozef Bajtek. Režie Vladimír Štróbl.

Účinkujé Mária Kráľovičová, Karol Machata, Mária Bancíková, Oľga Sýkorová, Daniel Michaeli, Samuel Adamčík, Karol L. Zachar, Martin Gregor, Ondrej Jariabek, František Dibarbora, Míla Beran, Jozef Hanúsek, Viliam Záborský, Erika Markovičová, Hana Kostolanská a Mária Úradníčková.

Natočil Československý rozhlas Bratislava v roce 1957 (58 min.). Repríza 10. 6. 2017 (Rádio Devín, 9:00 h.) k 90. narozeninám M. Kráľovičové.

Lit.: anonym: Pocta Márii Kráľovičovej v Rádiu Devín. Kultúra a umenie. In web Rádio Devín, 1. 6. 2017 (článek). – Cit.: Na našej prvej scéne pôsobí nepretržite 69 rokov. Množstvo postáv stvárnila vo filme, bola v začiatkoch Slovenskej televízie i Slovenského rozhlasu a zapísala sa do ich zlatého fondu. Je žijúcou legendou Slovenského národného divadla. A práve 7. júna oslavuje svoje 90-te narodeniny. Stále v dobrej kondícii a so šarmom, ktorej vek nič neuberá. Divadelná, filmová, televízna a rozhlasová diva Mária Kráľovičová, jednoducho naša Marína. (…) V rozprávkovej hre stvárnila Snehuľku Mária Kráľovičová. Poslucháči sa iste potešia aj ďalším známym a obľúbeným hlasom – Karolovi Machatovi, Karolovi Zacharovi, Martinovi Gregorovi, Ondrejovi Jariabkovi, Františkovi Dibarborovi a ďalším. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)