A já pořád kdo to tluče (2005)

Radka Denemarková. Rozhlasová adaptace temné komedie. Jak žije ta, která byla od prvopočátku nečekaná a nechtěná. Pro rozhlas vybral a úvodem opatřil Petr Hanuška. Redakce Jan Sulovský. Technická spolupráce: zvuk, záznam a střih Jiří Vavrda. Hudební spolupráce Antonín Schindler. Rozhlasová úprava a režie Michal Bureš.

Účinkují Ivana Plíhalová (Birgit, autorka), Dita Mandová-Vojnarová (Johanka, její sestra), Hana Lančíková (Birgitina matka), Marek Zahradníček (Birgitin manžel), Radko Choc (režisér Buch), Evelyn Čapková-Pacoláková (dramaturgyně Klamová), Igor Polák (hlas).

Natočilo studio Olomouc ČRo v roce 2005 (31 min.) Vysíláno v neděli 30. 9. 2007 ve 20:30 hod. a ve středu 03. 10. 2007 v 19:05 hod. na stanici ČRo5 – Olomouc v cyklu Setkání s literaturou.

Pozn.: „A já pořád kdo to tluče“ je prozaickou prvotinou literární vědkyně Radky Denemarkové.
Promítl se do ní její odborný zájem o divadelní prostředí a o tzv. umělecký provoz. Odkrývá zázemí osobního života spisovatelky a dramatičky Birgit a divadelního režiséra Bucha, který inscenuje její poslední divadelní hru. Svět viděný Denemarkovou a žitý jejími hrdiny se lomí do dvou částí – na tu tvůrčí, která se spojená s bojem s mnoha démony, a na tu vnější, společenskou, jakousi estrádní, v níž musíme hrát komické i tragické role.
My vám nabídneme pohled do té první, ve které poznáte některé okolnosti Birgitina života.
(Petr Hanuška)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)