Perly panny Serafinky (1964)

Starosvětský obrázek se zpěvy o 3 dějstvích. Námět Friedrich Hopp (německá fraška). Překlad Josef Kajetán Tyl („Perle, kožíšek a kamna“). Libreto Emanuel Brožík a Jiří Balda.  Rozhlasová úprava Karel Melichar-Skoumal. Hudba Rudolf Piskáček. Zpívá Pěvecký sbor Československého rozhlasu v Praze, sbormistr Miroslav Matějo, hraje Pražský rozhlasový orchestr, řídí Vlastislav Antonín Vipler. Připravil a uvádí Libor Dřevikovský.

Osoby a obsazení: Martin Škarohlíd, správce panství (Josef Mráz), Toníček, jeho vzdálený synovec a kancelářský praktikant (Karel Černý), Paní Záleská, vdova po zámeckém důchodním (Lída Slaná), panna Serafinka, její dcera (Věra Vlková), Průcha, poštmistr v Pivoňkově (Zdeněk Švehla), Kokeles, kožišník (Antonín Zíb), Ruth, jeho dcera (Věra Macků). Průvodní slovo (František Paul).

Natočeno 1964. Repríza 20. 10. 2014 (ČRo 3 Vltava, 20:00 h.; 104 min) v cyklu Rok českého hudby a Ze Zlatého fondu Českého rozhlasu.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)