Ostrovy 1/4 (2017)

Markéta Kočí Machačíková. Rozhlasový dramatický seriál. Tajemný prsten s nápisem, kulisy barokního města a legenda o svaté Pavlíně. To jsou obrysy nového seriálu Ostrovy. Dramaturgie Iryna Shkaruba. Režie Tomáš Soldán.

Učinkují Veronika Lazorčáková, Jan Ťoupalík, Jaroslav Krejčí, Petr Kubes, Lucie Výborná, Ivana Plíhalová, Zdeněk Vévoda, Tomáš Krejčí, členové Slovanského Tyjátru, Vladimíra Včelná, Vladimír Hrabal, Václav Bahník, Jiří Nebenführ, Vojtěch Lipina, Dita Vojnarová-Mandová.

Nastudoval ČRo Olomouc v roce 2017. Premiéra 1. dílu 7. 5. 2017, 4. dílu 28. 5. 2017 (ČRo Olomouc, 18:04 h) v cyklu Počteníčko. Seriál je k poslechu na stránce Ostrov Olomouc.

Lit.: Shkaruba, Iryna: Původní rozhlasový seriál Ostrovy přináší nebezpečné pátrání po pokladu v kulisách současné Olomouce. In web ČRo Olomouc, 9. 5. 2017 (článek). – Cit.:  Ostrovy – to je předměstská vesnička, která byla 23. srpna 1744 zničená nedaleko olomouckých hradeb. Ostrovy – to jsou lidé, kteří si v těžkých životních situacích připadají osamělé a hledají pevné body na horizontu. Ostrovy – to je napínavý původní seriál Markéty Kočí Machačíkové o středoškolácích Pavle a Michalovi, kteří podniknou nebezpečnou cestu ve snaze najít část ztraceného pokladu z legendy o svaté Pavlíně – patronce města Olomouc.

Příběh plný tajuplných dějů odstartuje poslech staré magnetofonové pásky, která rozvíří vlnu nadšení a dohadů. Získané indície zavedou naše hrdiny do zákoutí barokní Olomouce, ale také naskytnou příležitost objasnit rodinné vazby jedné z ústředních postav seriálu.

Vzápětí po zahájení pátrání jsou všední jarní dny Pavly a Michala zaplněné nepochopitelnými náhodami, které jim brání v hledání a přinášejí pochybností a roztržky. Uzavírání se do sebe, když jste na stopě velkého objevu a s nepřítelem v zádech není ten nejlepší nápad. Co se stane dál?

Čtyřdílný seriál Ostrovy vysíláme od 7. května každou květnovou nedělí v rámci pořadu Počteníčko, který začíná v 18.04. Vyvrcholí tedy 28. května – den před zahájením svátků města Olomouc, jejíchž součástí je také průvod ke cti svaté Pavlíny. Pátrejte po pokladu spolu s námi!  (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)