Záchrana planety Marphos 1/9 (2019)

Denisa Kimlová. Seriál pro děti a mládež. Režie Tomáš Vacek.

Osoby a obsazení: Vypravěč (Radek Daniel Pokorný), Sunny (Jůlie Součková), Dark (Josef Grec), Ox (Dagmar Jegerová), Káj (Rostislav Novák), Adelaida (Zora Jandová), Kalvosani (Toman Rychtera, Jiří Kohout a Zbigniew Kalina), Rádža Smaragd  (Zbigniew Kalina) a další.

Natočeno 2019. Premiéra každé pondělí 1. 7. – 26. 8. 2019 (ČRo Rádio Junior, 8:30 h.). Repríza každé pondělí 1. 7. – 26. 8. 2019 (ČRo Rádio Junior, 17:10 h.).

Pozn: Na seriál navázal soutěžní cyklus Cesta ochránců vesmíru.

Lit.: anonym: Pomozte zachránit planetu Marphos a vyhrajte super ceny. In web ČRo Rádio Junior, 20. 6. 2019 (článek). – Cit.:  Zapojte se během prázdnin do super velké letní soutěže Záchrana planety Marphos. Čeká na vás dobrodružné sci-fi putování. Podaří se vám zabránit zániku jedné důležité planety ve středu vesmíru?

Vesmír je v ohrožení! Pomozte mimozemšťance Sunny najít její dávno ztracenou druhou polovinu Darka. Toho kdysi unesli nepřátelští Kalvosané a nikdo neví, kde teď je. Pokud ho Sunny do devíti týdnů nevypátrá, jejich rodná planeta Marphos zanikne a rovnováha ve vesmíru bude nevratně narušena.  Najde Sunny Darka včas a zachrání svou rodnou planetu?

Kolik máte času na záchranu vesmíru?

Poslouchejte každé prázdninové pondělí od 1. července do 26. srpna v 8:30 (nebo v 17:10) Rádio Junior. Postupně se vám bude odhalovat příběh odvážné Sunny, která po Darkovi pátrá napříč vesmírem.

Stáhněte si hvězdnou mapu

K dispozici budete mít hvězdnou mapu, kterou si můžete stáhnout TADY. Najdete na ní spoustu planet a vaším úkolem bude určit ty, které musí Sunny při svém pátrání navštívit. V každém díle se dozvíte nápovědu, která vám pomůže na mapě odhalit jméno planety, na kterou se vydáme v dalším díle.

Jak na to?

Než se pustíte do záchrany vesmíru, přečtěte si i plná pravidla soutěže.

Jestli jste hádali správně, trefili se do správné cesty a byli mezi těmi, kteří zachránili planetu Marphos, zjistíte 2. září na našem webu. Ze správných odpovědí vylosujeme deset výherců, kteří se mohou těšit na super ceny. Výherce vyhlásíme 4. září v 19:00 v Klubu Rádia Junior. (…)

Nenechte v tom Sunny samotnou. Vesmír potřebuje vaši pomoc!

Lit.: anonym: Pusťte si třetí díl Záchrany planety Marphos. S čím se Dark svěří Kájovi? In web ČRo Rádio Junior, 15. 7. 2019 (článek). – Cit.: Darkův průvodce Káj působí jako bručoun, má ale dobré srdce. Bručoun Káj učí Darka, jak se bojuje s mečem. Dark se mu na oplátku s něčím svěří. Mezitím se Sunny stále snaží zjistit, kam před deseti lety zamířili Kalvosané při Darkově únosu. Pomůžete jí?

Pokud Sunny do devíti týdnů nevypátrá, kam nepřátelští Kalvosané unesli Darka, jejich rodná planeta Marphos zanikne a rovnováha ve vesmíru bude nevratně narušena. (…)

Stáhněte si hvězdnou mapu a navštivte devět planet

Sunny se dokáže na dálku na Darka napojit a vidí nejasné útržky toho, co se před lety během jeho únosu odehrálo. Sleduje tyto stopy na devět planet. Potřebuje ale odhalit jejich názvy. Povede se vám to? K tomu abyste uspěli budete potřebovat tuhle hvězdnou mapu. Stáhněte si ji a vytiskněte. Do prázdného čtverečku u správné planety si můžete vždy napsat číslo zastávky.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)