Zkouškový II 1/6 (2021)

Pokračování podcastového seriálu o mladých. Seriál, který opět neuvidíte. Scénář Tereza Nováková a Šimon Holý. Dramaturgie Kateřina Rathouská. Asistentka režie Radka Tučková. Hudba Šimon Holý. Sound design a zvukový mix Jonáš Rosůlek. Spolupráce Josef Kokta. Marketing Eliška Černá. Vizuál Michal Budínský, Lukáš Honzák. Video, spoty Šimon Holý. Foto epizod Barbora Linková. Režie Šimon Holý.

Osoby a obsazení: Tomáš (Cyril Dobrý), Ema (Gabriela Heclová), Johana (Julie Ondračková), Kristína (Martina Znamenáčková), Linh (Vi Huyen Tranová), Juraj (Martin Belianský).

Natočeno 2021. Webová premiéra všech 6 dílů 8. 4. 2011 (ČRo Rádio Wave).

Obsah: 1. Tak asi zatím neodepisuj? – 2. Maximálně mě vyhoděj ze školy – 3. Většinou je to planej poplach – 4. Promiň, žiju spíš mimo mobil – 5. Co vlastně víš ty o mně? – 6. Svatba.

Lit.: Jonášová, Iva: {Zkouškový}. In Facebook, 8. 4. 2021 (status). – Cit.: Dneska jsme na wave.cz/zkouskovy dali k poslechu všechny díly druhé série Zkouškovýho! Navazují na šest epizod prvního českého hraného podcastového seriálu pro mladé, které jsme zveřejnili loni v květnu a které nasbíraly více než 200 tisíc stažení. Ve Zkouškovým 2 se šestice vysokoškoláků vrací a prožívají o něco dospělejší problémy. Opět si budou volat a řešit vztahy, bydlení, rodinu, duševní zdraví nebo hejtry na sociálních sítích, ale hlavně kým jsou a chtějí být. Díky moc skvělým autorům i týmu Radia Wave, který na Zkouškovým tři čtvrtě roku pracoval, i všem hercům a herečkám, influencerkám a dalším.

Lit.: Holý, Šimon – Kokta, Josef: Zkouškový 2, díl #1: Tak asi zatím neodepisuj? In web ČRo Radio Wave, 8. duben 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Studentka politologie Johana rozpačitě přijímá, když ji její přítelkyně Marta požádá o ruku. Influencerka Ema se stále častěji potýká s útočnými komentáři na sociálních sítích, soustředí se hlavně na svůj nový podcast. Linh je v prváku na vysněné scenáristice na FAMU. Bojuje se psaním i nedostatkem času. Dělí ho mezi školu, přítele Zdeňka a brigádu v jeho food trucku. Student taneční choreografie Juraj se připravuje na státnice. Trápí ho ale spíš vztah na dálku. 

Jurajův přítel Adam žije v Portugalsku a uvažuje, že by se tam za ním přestěhoval. Medik Tomáš má starosti hlavně sám se sebou. Rád by se odstěhoval od rodičů. K tomu ale potřebuje sehnat práci a skloubit ji s medicínou je docela fuška. Studentka práv a kamarádka Juraje Kristína řeší bydlení na koleji, kde jí život ztěžuje především rasistická spolubydlící.

Johana váhá, jak Martě říct, že stojí o opravdovou svatbu, a ne jen o registraci. Pomocnou ruku jí podá Ema, na kterou zatím vyjde najevo, že na základce šikanovala spolužačku. Kristína se musí rozhodnout, jak zareaguje na divnou nabídku od svého učitele.

Poslechněte si první díl podcastového seriálu Zkouškový 2, ve kterém influencerka Ema v podcastu řeší problematiku registrací homosexuálních párů a Linh bude muset Zdeňkovi říct, že s ním nedokáže pracovat a žít současně. (…)

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)