Tajemství polárního moře 1/5 (1986, 2021)

František Běhounek: Tajemství polárního mořeFrantišek Běhounek. Zvukový mistr Rudolf Kříž. Natáčecí technik Jitka Křenová. Režie Jan Uhrin.

Účinkují Tomáš Šolc, Ivan Gübel, Martin Zahálka, Jan Gross, Michal Pešek, Jaroslav Konečný, René Přibil, Václav Neužil I.

Nastudovala Plzeň v roce 1986. Vydala Radiotéka, květen 2021 (MP3).

Pozn.: Pamětníci to potvrdí, mladší snad uvěří – ti, kteří prožívali svá „raná“ léta v průběhu 50. a 60. let, poměrně hodně četli. A pokud měli rádi knihy dobrodružné, napínavé, cestopisné, ale také z oblasti žánru literatury sci-fi, rozhodně jim neunikla kniha s názvem ‚Trosečníci polárního moře’. Ale i další knihy podobných námětů, mezi které patřily romány V říši věčného ledu a sněhu, Boj o zeměkouli, Lidé a póly, Mořeplavci a objevitelé, Tajemství polárního moře, Kniha Robinsonů, Na sever od Zambezi, V horách Větrné řeky, Robinsoni vesmíru, Na dvou planetách, Mlha nad Atlantikem. Všechny tyto tituly, a mohli bychom jich tu vyjmenovat ještě mnohem víc, mají jednoho společného jmenovatele: je jím jejich autor František Běhounek. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)