Spejblova a Hurvínkova učebnice jazyka českého 1/8 (1993, 2020, 2021)

Mluvené slovo Spejblova a Hurvínkova učebnice jazyka českého 2Ladislav Dvorský. Rozhlasový cyklus scének. Režie Ladislav Rybišar.

Osoby a obsazení: Hurvínek, Spejbl (Miloš Kirschner), Mánička, paní Kateřina (Helena Štáchová),  nádražní hlášení (Stanislav Oubram), Žeryk (Jan Bošela).

Natočeno 1993 pro cyklus Vysílání pro školy. Vydal Radioservis v roce 2020 (lekce 1-3), 2021 (lekce 4. – 6.)

Pozn.: Hurvínek dělal v diktátech spoustu chyb, což paní Kateřinu rozčilovalo, a tak se Hurvínek se Spejblem a Máničkou rozhodli, že v rámci sebevzdělávání vytvoří učebnici jazyka českého a dají ji paní Kateřině – Bábince – k narozeninám. V prvním díle Bábinku „učili“ všichni tři a zadali jí také domácí úkol. V dalších částech řady žactva rozšířil Spejbl a svéráznými učiteli se stali Hurvínek s Máničkou.

Osmidílný seriál  Spejblova a Hurvínkova učebnice českého  z roku 1993 byl poslední jazyka rozsáhlejším rozhlasovým počinem Miloše Kirschnera (zemřel v roce 1996). Napsal ho Ladislav Dvorský a byl určen pro rozhlasový cyklus. (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)