Slovenské rody – Rázusovci (2011)

Připravila Zuzana Líšková. Režie Štefan Korenči.

Účinkují Peter Kočiš, Martin Kaprálik, Roman Matisko, Renáta Rundová, Anna Javorková, Ladislav Konrád, Jakub Novanský a další.

Natočeno 2011. Repríza 21. – 25. 11. 2022 (SRo 8 Rádio Litera).

Lit.: Šaráková, Lucia: Michelangelo Buonarroti a nádielka dlho nevysielaných hier. Téma týždňa. In web SRo 8 Rádio Litera, 20. 11. 2022 (článek). – Cit.:  Tento týždeň bude opäť pestrý, budú v ňom hry, o ktoré ste si požiadali, ale aj hry, ktoré sme dosiaľ vôbec nevysielali. Takou dlho nevysielanou bude hra Alojza Čobeja Pohár božskej milosti, ktorá vám pretlmočí príbeh Michelangela Buonarrotiho. A ak vás tento taliansky génius nenechá chladnými, v cykle Fakty si budete môcť vypočuť čítanie o Michelangelovi podľa knihy Romaina Rollanda. Viacerí máte veľmi radi cyklus Slovenské rody – opakovane ste oň prosili, tento týždeň sa budete môcť započúvať do osudu Rázusovcov. Nenechajte si ujsť ani hru Rudolfa Fabryho Ranní učitelia a hru Jána Soloviča Prvý dialóg s vami. Na želanie poslucháčov sa tento týždeň objaví vo vysielaní opäť aj E. A. Poe (v hre Horiaci chlapec a v pásme Studňa, čo stíši smäd). Nebude chýbať zaujímavá publicistika – tentokrát o autizme – v relácii Dagmar Mozolovej a fíčer Vladimíra Tomoviča o mlynoch A predsa sa netočí. A v cykle V skratke sme dali slovo Veronike Dianiškovej a jej zamysleniu o starostlivosti o chorých. A sme radi, že sa vo vysielaní objaví aj naša krátka spomienka na verného poslucháča Tomáša Hurtešáka.

Celý nastávajúci týždeň vás budú sprevádzať Rázusovci v čítaní na pokračovanie v piatich častiach. O program sa postarala Zuzana Líšková v rámci cyklu Slovenské rody.  (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

spolu 6 častí:
Slovenské rody – Rázusovci: Svitanie 1/6
Slovenské rody – Rázusovci: Z Edinburghu do Pribyliny 2/6
Slovenské rody – Rázusovci: Vojna 3/6
Slovenské rody – Rázusovci: Dedinský veršikár 4/6
Slovenské rody – Rázusovci: Poslanec z Moravského Lieskového 5/6

Slovenské rody – Rázusovci: Neporozumený 6/6

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)