Máme jasno 1/5 (2023)

Petr Hauzírek. Hraný komediální podcast o světech v bublinách aneb V cizí bublině jsi vždycky za ufona. Dramaturgie Zuzana Vojtíšková Sikačová. Hudba Marek Havlíček. Zvuková spolupráce Jakub Rataj. Zvuk Jitka Špálová. Režie Izabela Schenková.

Účinkují Anna Kameníková, Václav Jílek, Jiří Böhm, Ondřej Novák, Petr Vaněk, Vojtěch Vondráček, Marie Poulová, František Čachotský, Kryštof Krhovják, Lucie Pernetová, Jan Vondráček, Ondřej Brousek, Dalibor Gondík, Richard Fiala, Václav Rašilov, Renata Kubišová, Romana Widenková, Jiří Roskot, Petra Kosková, Kateřina Hrdinová, Jiří Štrébl, Tomáš Pavelka, Petr Stach, Kajetán Písařovic.

Natočeno 2023. Premiéra 1. dílu 23. 10. 2023 (ČRo 2 Praha, 20:00 – 20:18 h.), 3. dílu 25. 10. 2023 (ČRo 2 Praha, 20:00 – 20:30 h.). K poslechu zde.

Pozn.:  Na poli u Břímavy přistálo UFO. Na místo se sjíždí davy zvědavců. Pro udržení bezpečnosti se masy návštěvníků rozdělují do oddělených přístupových koridorů. Ovšem možnost setkat se s mimozemšťany získá nakonec jen jeden koridor. Který tedy zvolit? Vyberte si i vy svůj koridor! (anotace)

Díl první: Matky vs. manažeři. Úvodní souboj sousedních koridorů. Prokáží větší výkonnost manažeři, nebo zasloužilí rodiče? Nastoupí do klání vrcholový management, nebo bude stačit management střední? A co když do boje vytáhnou obávané bydlenky?

Díl druhý: Pojmy vs. dojmy. Utkání striktní vědecké komunity s hlubinou dojmologií. Obě formace nastupují se shodným heslem „nevěřím, tedy jsem“, ovšem přístupy jsou odlišné. Dvakrát měř, pak možná věř se střetává s radši nikdy nevěř.

Díl třetí: Domobrana vs. celebrity. Lidová obrana našeho se připravuje na boj s mimozemšťany. Ale zbraně jsou v koridorech zakázané. Navíc se jim do cesty pletou tzv. komedianti. Zkříží jim plány? Zvítězí zdola organizovaná domobrana nebo elitní koridor herců a celebrit?

Díl čtvrtý: Kultura řetězových mailů vs. woke culture. Hrdinové pravdy na obou stranách kolbiště, to dává tušit skvělý mač. Proklestí si cestu stará dobrá pravda šeptandy, nebo svěží pravda zámlk a okecávek? A jak s tím vším zamíchá parta ekologů za práva tetřívka?

Díl pátý: Já vs. vnitřní já.  Závěrečný souboj svede ezoterický koridor se soupeřem nejtěžším; sám se sebou. Dokáže se tato skupina nacítit do své pravdy? Převibruje do další dimenze? Nezhádá se jim vnitřní matka s vnitřním dítětem? A hlavně: zvolili k tomu ty správné korálky?

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)