Im Namen der Roses 1/20 (Ve jménu růží, 2005)

Uli Reisch a Hartmut Grawe. Detektivní seriál. Produkce Christian Lisch.

Osoby a obsazení: Bini-Bikini (Sabine Altena), Barnsteiner (Barny), komisař Eisprinzessin (Christian Lisch) a další.

Natočeno 2005. (Rock Antenne). Premiéra 12. 9. – 7. 10. 2005 (Rock Antenne) v rámci ranního vysílání Frühschicht.

Lit.: Karlík, Martin: Rozhlasové seriály jsou na západě ‚trendy‘. In web RadioTV, 6. 10. 2005 (článek). – Cit.:  (…) Im Namen der Roses se jmenuje seriál, který si pro své posluchače připravila stanice Rock Antenne. Seriál je zároveň propojen se soutěží. Detektivní seriál má dvacet dílů a vysílal se od 12. září do 7. října. Každý všední den se objevil jeden nový díl. Premiéra byla vždy v ranním vysílán Frühschicht – Ranní směna mezi šestou a desátou, první repríza následovala během dopoledního vysílání Rock Kantine (10 – 13) a druhá během odpoledního vysílání Home Run (15 – 19). Stopáž jedné epizody je okolo čtyř minut.

Teď trochu nastíním děj. První díl začíná jedné deštivé noci v Augsburgu. Atmosféru dotvářejí ruchy domixované do textu vypravěče a dialogů hlavních postav. Kriminální vrchní rada Barnsteiner a komisař Eisprinzessin vycházejí z hospody a stěžují si na to, že jejich oblíbená skupina Guns’n’Roses už dlouho nevydala žádné album. Když v tom zazvoní Barnsteinerovi mobil. Ozve se manažer jednoho nejmenovaného vydavatelství, který mu oznámí, že v Kalifornii byl ukraden pásek s připravovaným novým albem Guns’n’Roses. Barnsteiner a Eisprinzessin proto odjíždějí do Kalifornie a vyšetřují proč se pásek s albem Chinese Democracy ztratil. Pásek se totiž záhadně ztrácí každý rok, když skupina ohlásí vydání tohoto alba. Než se vyšetřovatelé dozvědí, jak to všechno bylo, poznají vůdce sekty doktora Guggerleho, zahradníka Josta, dostanou se do nebezpečného podsvětí Augsburgu a nakonec se dostanou až do Kalifornie, kde narazí na plážovou blonďatou sexy krásku Bini-Bikini. Zatímco v britských detektivkách je řeč o Scotland Yardu v seriálu na Rock Antenne vyšetřuje Rockland Yard.

Role Bini-Bikini se ujala moderátorka Sabine Altena. Ranní moderátor Barny hraje radu Barnsteinera a jeho kolega Christian Lisch vyšetřuje jako komisař Eisprinzessin. I v některých dalších vedlejších rolích vystupují moderátoři rádia Rock Antenne. Tým tvůrců tvoří lidé z rádia. Produkce se například ujal ranní moderátor Chrisitian Lisch, který má ostatně na starosti v rádiu celou produkci. Autory jsou Uli Reisch a Hartmut Grawe.

Celý seriál se promuje nejen ve vysílání ale i off-airově ho podporuje řada reklam v tištěných médiích, letáky a plakáty. Printová reklama, jak píše server Radioszene.de, vyšla například v programových časopisech Gong nebo Bild & Funk, případně v různých kulturních tipech. Na stránkách internetového obchodu s cédéčky a dalšími médii bol.de se navíc objevily bannery. Právě bol.de věnoval denní ceny pro vítěze soutěže, která je se seriálem spojena. Na závěr každého dílu totiž zazní otázka, díky které se posluchači sami stanou detektivy. Svá řešení můžou posílat mailem nebo telefonovat. Právě od internetového obchodu bol.de dostanou výherci ceny. Hlavní cenou pak je role v komparsu při natáčení nového kriminálního seriálu televize Sat1. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)