The Beautiful Liar 1/9 (Nádherný lhář, 2021)

Sam Nelson Harris a Minnie Schedeen. Scénář Cailin Lowry a Minnie Schedeen. Režie Stefanie Able Horowitz.

Účinkují Sam Nelson Harris a Emily Hampshire.

Natočeno 2021 (QCODE ve spolupráci s Interscope Films). Webová premiéra 1. dílu 17. 11. 2021 (Apple Podcasts, 38 min.).

Obsah:  1. Secrets (38 min.) – 2. Rocky Road. Webová premiéra 24. 11. 2021 (33 min.). – 3. Strike Webová premiéra 1. 12. 2021 (27 min.) – 4. Smoke. Webová premiéra 8. 12. 2021 (33 min.) – 5. Asset. Webová premiéra 15. 12. 2021 (36 min.) – 6. Potential. Webová premiéra 22. 12. 2021 (30 min.). – 7. Archives. Webová premiéra 29. 12. 2021 (31 min.) – 8. Protest. Webová premiéra 5. 1. 2022 (27 min.) – 9. Activate. Webová premiéra 12. 1. 2022 (42 min.).

Lit.: anonym: The Beautiful Liar. In web Apple Podcasts, b. d. (článek). – Cit.: An unlikely super-hero origin story, The Beautiful Liar, is an original scripted series imagined by the band the X Ambassadors. When a blind teenager named Clementine (Rory Anne Dahl) suddenly loses her father, her world is completely upended — powers she didn’t know she had start to manifest and take the form of her secret friend, Shadow (Emily Hampshire, Schitt’s Creek). Moving to a new school, she struggles to hide her abilities from her friends – and band mates – as they fight to make the town a better place. Little does she know, her powers have triggered the attention of The Institute, a sinister organization who will stop at nothing to have her in their grasp.

This heartwarming coming of age story is a companion narrative podcast to the X Ambassadors’ new album of the same name, The Beautiful Liar. Brothers and bandmates Sam and Casey Harris, grew up listening to audio dramas together since Casey has been blind since birth. Besides music, it was the only form of entertainment that the two could enjoy together. With a deeply personal motivation, Sam set out to create something in this inclusive and immersive medium.

The Beautiful Liar premieres on 11/3 on Amazon Music ad-free with new episodes dropping every Wednesday. And, it will launch widely, wherever you get your podcasts, on 11/17.

Produced by QCODE in association with Interscope Films. Created by Sam Nelson Harris and Minnie Schedeen. Starring Sam Nelson Harris and Emily Hampshire. Written by Cailin Lowry and Minnie Schedeen. Directed by Stefanie Able Horowitz. To learn more visit: qcodemedia.com

Lit.: Kaňka, Josef: Ukazovat svět nevidomých je naše přirozenost. Nové album je jako benzínka v noci, říkají X Ambassadors. In web IRozhlas, 22. 2. 2024 (rozhovor). – Cit.: Billboardy potištěné brailovým písmem, písně o dětství amerického maloměsta nebo téměř chorobný perfekcionismus, ze kterého vznikla rozhlasová hra. To a mnohem víc patří k celosvětovému úspěchu americké kapely X Ambassadors. Skupina odehraje ve středu v pražském SaSaZu koncert. Ještě před vystoupením poskytli frontman Sam Harris a bubeník Adam Levin rozhovor Českému rozhlasu.

Mezi populárními hudebníky je už docela běžné, že si zakládají vlastní podcasty nebo talk shows jako bonusový obsah pro fanoušky. Neznám ale nikoho, kdo by k desce navíc udělal rozhlasovou hru o devíti dílech, jako jste to udělali vy u zatím nejnovějšího alba The Beautiful Liar. Na The Independent jsem se dočetl, že ten nápad vznikl původně jako vtip. Jak velkou část vaší tvorby tvoří něco, co bylo původně myšleno „jen” jako legrace?
Sam: Nevím, jestli bych to úplně nazval vtipem. Ale je pravda, že ze začátku nikdy pořádně nevíme, co a jak chceme tvořit. U The Beautiful Liar to všechno odstartovala myšlenka komiksu, který zpracovává různé výjevy z mého dětství. Celé je to hodně retrospektivní a taky docela dost temné, takže to není úplně typický superhrdinský příběh, pro který by si šly děti do obchodu s komiksy. Ale moc jsem stál o to, aby se v tomto duchu nesla celá deska. Aby byla trochu bláznivá a divná, ale zároveň upřímná. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)