Slnce vo vajci (Slunce ve vejci, 1995)

Ludvík Aškenazy. Pohádka pro nejmenší. Dramaturgie Beáta Panáková. Zvukový mistr Ivan Mihál. Režie Štefan Mandžár.

Vypráví Ladislav Chudík.

Nastudoval Slovenský rozhlas Bratislava v roce 1995. Repríza 7. 4. 2020 (SRo 9 Rádio Junior, 8 min.).

Lit.:  Vlasková, Rozália – Dianišková,Veronika:  Znovuzrodený týždeň a spomienka na Evu Krížikovú, Emila Filla a Hansa Christiana Andersena. In web SRo Rádio Junior,  7. 4. 2020 (článek). – Cit.:  Tento týždeň nebude zvláštny len tým, že je veľkonočný a „znovuzrodený“, ale aj tým, že si v ňom pripomenieme tri výnimočné osobnosti. Zaspomíname si na Evu Krížikovú, ktorá pred pár dňami odišla do hereckého neba. A nevynecháme ani 95. výročie narodenia Emila Filla a 215. výročie narodenia Hansa Christiana Andersena. (…)

Bola práve Veľká noc a vtedy je všade plno vajíčok. Ale aby niekto spravil do vajíčka okienko a to vajíčko ešte položil aj na cestu, to už sa stane skôr v rozprávke. A ešte sa stane aj to, že jeden Rasťo takýto zázrak nájde. Priamo na ceste. A do toho okienka vo vajíčku nazrie… Čo sa bude potom diať a čo sa vo vajíčku ukrýva, to vám v dvojhodinke pre najmenších vyrozpráva Ladislav Chudík. Príbeh napísal český spisovateľ Ludvík Aškenazy a nazval ho Slnce vo vajci. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)