O hrnčeku (O hrnečku, 1985)

Ján Uličiansky. Pohádka.

Účinkuje Ctibor Filčík.

Natočeno 1985. Repríza 21. 9. 2020 (SRo 9 Rádio Junior, 01:15 – 01:22 h.) v cyklu Rozprávka pre najmenších.

Lit.: Dianišková, Veronika – Vlasková, Rozália: Téma týždňa. Hrnčiarsky aj orieškový týždeň. In web SRo Rádio Junior, 15. 9. 2020 (článek). – Cit.:  Čo majú oriešky spoločné s hrnčiarmi? Asi nič. Možno len to, že oriešky sa dobre chrúmu aj z hlinenej misky či tanierika. Ale Zázračný oriešok, to je už iná vec. Tá sa nechrúme, ale počúva a obdivuje. Toto podujatie, na ktorom súťažia rozhlasové príbehy pre deti a mládež, ale na ktorom tiež môžete stretnúť svojich obľúbených spisovateľov, ilustrátorov či hercov, sa uskutoční už o pár dní. A tak sme náš Hrnčiarsky týždeň obohatili o dve rozhlasové hry pre deti, ktoré zaznejú aj v Piešťanoch. (…)

Bol raz jeden starý otec, vnúčik a ešte Ctibor Filčík, ktorý o jednej z ich príhod bude rozprávať. Vnúčikovi Kubovi starý otec jedného dňa nechtiac rozbije jeho obrázkový hrnček. To sa síce stáva, ale Kubko z iného piť nechce. Starý otec hovorí, že čo je na črepy, už sa nezlepí. Hrnček teda vyhodí. Na druhý deň idú naši dvaja hrdinovia na prechádzku a stretnú dievčatko, ktoré má v rukách čriepok z hrnčeka… Ako príbeh dopadne a či sa podarí črepy zlepiť dohromady, sa dozviete v jednej z Ententýnových rozprávok. Túto pre vás napísal Ján Uličiansky a my vám ju pustíme v našej dvojhodinke pre tých z vás, ktorí ešte nechodia do školy. Rozprávku O hrnčeku si u nás vypočujete po prvýkrát, pretože až tento týždeň sme ju vylovili z rozhlasového archívu.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)