Odinakiaľ – Útek z Prahy do karantény (Odjinud – Útěk z Prahy do karantény, 2020)

Lucia Kramárová. Esej.

Účinkuje Alena Ďuránová.

Natočeno 2020. Premiéra 9. 12. 2020 (SRo Rádio Devín, 9:10 – 9:16 h.). Repríza 15.- 19. 5. 2021 (SRo Rádio Litera).

Pozn.: Lucia Kramárová spomína na svoj Útek z Prahy do karantény. V čase vzniku tohto textu bola pandémia ešte iba epidémiou a mimoriadny stav prvej vlny v porovnaní s neskoršími reštrikciami pôsobí ako romantická spomienka na bezstarostné detstvo. Už vtedy však Lucia písala o svojom nezákonnom prekračovaní hraníc medzi bratskými republikami a následnej karanténe s nadhľadom, humorom, iróniou.  Uprostred toho, v čom sa nachádzame teraz, pôsobí jej rozprávanie ako láskavé pohladenie.

Lit.: Šaráková, Lucia: Denník morového roku i zlatá horúčka. Téma týždňa. In web SRo Rádio Litera, 9. 5. 2021 (článek). – Cit.: (….) Pokračujeme cyklom Odinakiaľ, do ktorého tentoraz prispela autorka Lucia Kramárová. Spomína na svoj Útek z Prahy do karantény. V čase vzniku tohto textu bola pandémia ešte iba epidémiou a mimoriadny stav prvej vlny v porovnaní s neskoršími reštrikciami pôsobí ako romantická spomienka na bezstarostné detstvo. Už vtedy však Lucia písala o svojom nezákonnom prekračovaní hraníc medzi bratskými republikami a následnej karanténe s nadhľadom, humorom, iróniou. Uprostred toho, v čom sa nachádzame teraz, pôsobí jej rozprávanie ako láskavé pohladenie. (….)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)