Sme Národné – Glengarry Glen Ross (Jsme Národní – Glengarry Glen Ross, 2021)

Podcast o nové inscenaci Glengarry Glen Ross v Činohře SND připravil Mário Drgoňa.

Hovoří režisérka Ingrid Timková a herec Richard Stanke.

Natočeno 2021. Webová premiéra 13. 12. 2021 (SME.sk, 11:09 h.).

Lit.: Drgoňa, Mário: Richard Stanke: Je to obraz tvrdej konzumnej spoločnosti, kde ti nikto nedá nič zadarmo. In web SME, 13. 12. 2021 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.:  David Mamet patrí v súčasnosti k najvýznamnejším a najvplyvnejším americkým dramatikom, scenáristom a režisérom – na poli filmu aj divadla. Jeho hru z prostredia realitnej kancelárie, za ktorú Mamet získal Pulitzerovu cenu a natočili podľa nej film nominovaný na Oscara, uviedla Činohra SND v premiére začiatkom aktuálnej sezóny.

Pôvodne čisto mužská hra, v ktorej režisérka Ingrid Timková z jednej postavy predsa len urobila ženu, prináša príbeh o tom, čo je človek schopný urobiť a kam až je schopný zájsť, aby zachránil svoju holú existenciu. Vtedy totiž prestávajú platiť vzťahy a všetko padá.

V dnešnej epizóde sa lektor dramaturgie Činohry SND Mário Drgoňa zhovára s režisérkou Ingrid Timkovou a Richardom Stankem o tom, čo sa deje v realitnej kancelárii nemenovaného mesta, nemenovaného štátu, nemenovanej krajiny, v spoločnosti, kde ti nikto nedá nič zadarmo a kde mať je dôležitejšie ako byť. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)