Glosa týždňa Petra Prokopca – O komunikácii (Glosa týdne Petra Prokopce – O komunikaci, 2022)

Peter Prokopec. Esej.

Natočeno 2022. Premiéra 17. 9. 2022 (SRo Rádio Devín, 8:40 h.). Repríza 21. 9. 2022 (SRo Rádio Devín, 7:40 h.) v cyklu Ranné ladenie.

Lit.: Prokopec, Peter: Glosa týždňa Petra Prokopca: O komunikácii. Reflexia a kritika. In web SRo Rádio Devín, 14. 9. 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Päťdesiate narodeniny Rádia Devín si pripomíname v rôznych reláciách a rubrikách. Myslí na ne aj básnik Peter Prokopec vo svojej glose. (…)

Na komunikácii stojí celý svet. Ľudia si postupom času dokázali vyvinúť niekoľko jazykov, ktorými sa dnes rozprávajú na všetkých kontinentoch. Dokážeme si navzájom hovoriť slová, ktoré nás tešia, zraňujú alebo napĺňajú láskou.

Rovnako, ako sa vyvíjajú naše jazyky, vyvíjajú sa aj spôsoby, ako komunikácii odstraňujeme prekážky v podobe vzdialenosti. Od listov písaných atramentom sme sa dostali k mobilným telefónom, ktoré nás za pár sekúnd dokážu spojiť s človekom na druhej strane zemegule. Máme k dispozícii aj rôzne chatovacie aplikácie, na naše správy už nemusíme lepiť známky, stačí nám klávesnica a jedno tlačidlo. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)