Cesty Slnka so Shinou – Martin Šútovec Shooty (Cesty Slunce se Shinou – Martin Šútovec Shooty, 2021, 2022)

Moderuje Shina. Technická spolupráce Ondrej Geče. Postprodukce Emil Esso Smoliga. Manažment projektu Romy Špaček. Hudba Div divúci od Longital. Grafika Juraj Behún.

Natočeno červen 2021. Webová premiéra 24. 3. 2022 (Podmaz.sk, 72 min.).

Pozn.: Shina, zakladateľka Slnko records, si do štúdia postupne pozýva hudobníkov, ktorí svojimi albumami formujú obraz vydavateľstva od jeho vzniku v roku 2001. Doteraz vyspovedala viac ako 40 hudobníkov. Rozhovory začínajú vždy v zlomovom bode, kedy dieťa, mladý človek prvýkrát započuje volanie hudby a končia v dnešných dňoch, ktoré sú tak napínavé pre ďalší vývoj hudobného sveta. (anotace)

Lit.: anonym: Martin Šútovec Shooty. Inweb Podmaz.sk, 24. 3. 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Martin Šútovec, známy politický karikaturista kresliaci pod prezývkou Shooty. Možno ale veľa ľudí nevie, že časť svojho života zasvätil hudbe a stále sa jej v súkromí venuje. Shooty ako bendžista a jeho kamaráti hrajúci na akustických nástrojoch založili v devätdesiatych rokoch kapelu Tu v dome (1991 – 2016). Na Slnku im vyšlo 5 albumov: Nechoď proti noci, Neskorý zber, Naposledy, Naživo a na smrť (live), Protichodné chute. Rozprávame sa o peripetiách vzniku a fungovania kapiel, nekonečnom skúšaní na hudobné nástroje v mladosti, voľnom čase, ale aj príchodoch a odchodoch spoluhráčov, o skúšobniach, o bratislavskej scéne a aj o konci kapely a čo ďalej. Rozhovor vznikol na začiatku júna 2021.

 (….) Projekt z verejných zdrojov podporili: Nadácia mesta Bratislavy, Bratislavský kraj a Fond na podporu umenia.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)