Radiovečery na faře

Magda Wdowyczynová – Jakub Kamberský

Rozhlasová tvorba se málokdy dostane mimo vlastní vysílání. Úspěšné pořady – většinou rozhlasové hry, četby či seriály – se občas objeví na CD nosiči, poslechových pořadů, na nichž se pozvaní hosté seznamují s rozhlasovým dílem, je však málo.

Pražský rozhlas občas uspořádá předpremiéru, dokumenty, pásma i hry byly slyšet již na dvou ročnících brněnského Audiokabinetu, pořádaného pod záštitou Měsíce autorského čtení, téměř dvě desítky poslechových pořadů uspořádala brněnská pobočka Židovského muzea.

Nyní k těmto aktivitám přibývá další – projekt „Radiovečery na faře“ spolupořádají rozhlasová autorka Magda Wdowyczynová, publicista Jakub Kamberský a farářka Církve československé husitské Sandra Silná. O projektu píší: „Radiovečery, které budeme pořádat jednou měsíčně, by měly návštěvníkům nabídnout jak společný poslech nejpozoruhodnějších současných rozhlasových dokumentů, tak podnětnou diskusi za účasti tvůrců a někdy i aktérů.“ První poslech se koná 31. 5. 2012 v 18:00 h. na faře CČSH (Na Petynce 47A, Praha 6): půjde o dokument Sdílej! Radima Nejedlého, který pojednává o fenoménu Facebooku. Součástí večera bude beseda s tvůrcem a jedním z protagonistů, publicistou Jakubem Kamberským, který je i jedním z těch, kdo radiovečery připravují.

(úprava textu Přemysl Hnilička)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)