Vinohradská 12 – Hon na bin Ládina 1/3 (2024)

Nicholas Schmidle. Matěj Skalický čte long read vydaný magazínem The New Yorker o honu na Usámu bin Ládina. Editace Kristýna Vašíčková. Překlad Zuzana Marková. Sound design Jaroslav Pokorný. Hudba Martin Hůla, Jaroslav Pokorný.

Natočeno 2024. Premiéra 1. dílu 15. 1. 2024 (ČRo Plus, 10:10 h.; 22 min.), 2. dílu 16. 1. 2024 (ČRo Plus, 10:10 h.; 23 min.).

Obsah: 1. Na stopě teroristy (22 min.) – 2. Úzkost v Bílém domě. (23 min.). – 3. „Máme ho.“ (28 min.)

Lit.: Skalický, Matěj: Hon na bin Ládina (díl I.): Americké komando na stopě nejhledanějšího teroristy světa. In web ČRo Plus, 15. leden 2024 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Usáma bin Ládin. Svého času nejhledanější terorista světa. Vojáci specializovaného amerického komanda byli vůdci Al-Káidy na stopě řadu měsíců, než se vrhli do akce, která měla pomstít útoky z 11. září. Tohle je jejich příběh. Článek vydaný v časopisu The New Yorker napsal Nicholas Schmidle. Díl první – Komando na stopě teroristy. (…)

Lit.: Skalický, Matěj: Hon na bin Ládina (díl II.): Havarovaný vrtulník, mrtvý kurýr a napjatý Obama. In web ČRo Plus, 16. leden 2024 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Usáma bin Ládin. Svého času nejhledanější terorista světa. Vojáci specializovaného amerického komanda byli vůdci Al-Káidy na stopě řadu měsíců, než se vrhli do akce, která měla pomstít útoky z 11. září. Tohle je jejich příběh. (…)

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)