Obtížně udržitelná zmocněnkyně (2020)

Ondřej Konrád. Komentář.

Natočeno 2020. Premiéra 14. 1. 2020 (ČRo Plus, 3 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Konrád, Ondřej: Ondřej Konrád: Obtížně udržitelná zmocněnkyně. In web ČRo Plus, 14. leden 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Ačkoli to většina médií od víkendu opakuje, není zcela jisté, jestli poslankyně Helena Válková už skutečně přestala být nominantkou na ombudsmanku.

A veřejnosti sice teď prezident Miloš Zeman sdělil, že Válkovou, společný článek se zuřivým prokurátorem Urválkem, pro funkci zcela diskvalifikuje (prý i kdyby s ním napsala text o boji proti kůrovci), nicméně sám kandidaturu stáhnout nemíní. Takže to musí udělat Válková.

A otázkou je, jestli s tím nadbytečně neotálí. I když na tom už moc nesejde protože pokud jde o post veřejného ochránce práv, k žádnému obratu dojít nemůže. To by musela drtivá většina politické reprezentace a široširá veřejnost náhle utrpět kolektivní ztrátu paměti. Zapomenout tak tu hrozivou dikci a slovník prokurátora Josefa Urválka, který hnal Miladu Horákovou na šibenici. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)