Bude stačit lockdown light? (2020)

Lída Rakušanová. Komentář.

Natočeno 2020. Premiéra 23. 10. 2020 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Rakušanová, Lída: Lída Rakušanová: Bude stačit lockdown light? In web ČRo Plus, 23. říjen 2020 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: „Covid-19 není vědecký fenomén. Je to přírodní katastrofa,“ řekl uprostřed léta v jednom z rozhovorů epidemiolog Christian Drosten, hlavní vědecká autorita v boji s pandemií v Německu.

Naznačit tím zřejmě chtěl, že jde o jev obdobně nevypočitatelný. Řekl ale také, že zvládá-li Německo tento boj úspěšněji než ostatní státy, není to proto, že by Němci měli líp zorganizované zdravotnictví nebo líp vybavené nemocnice.

Je to jednoduše proto, že zareagovali o pár týdnů dřív než ostatní. A s předstihem vyhlašují omezující opatření dodnes. Tím pádem si ale mohou dovolit zostřovat je vždycky jen tam, kde se už původ nákazy nedá dohledat. Nejvíc je toho času postižen okres Berchtesgaden na jihovýchodě Bavorska, kde se sedmidenní průměr na 100 tisíc obyvatel náhle dostal nad 250 nakažených a bavorská vláda na něj uvalila cosi jako mírnější lockdown. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)