Ústecko. Může naděje porazit strach? (2021)

Karel Hvížďala. Komentář.

Natočeno 2021. Premiéra 3. 8. 2021 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Hvížďala, Karel: Karel Hvížďala: Ústecko. Může naděje porazit strach? In web ČRo Plus, 3. srpen 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: To je otázka, na kterou budou muset odpovědět Piráti a jejich šéf Ivan Bartoš v souboji s majitelem ANO Andrejem Babišem, který z tohoto kraje vytěsnil levici a proměnil ho v baštu své voličské základny spolu s SPD a KSČM. A Piráti, kteří mají ambice v koalici se Starosty vyhrát volby, si proto vybrali Ústecko, kde je jejich soupeř nejsilnější, jako symbolické místo.

Nahrává jim ta okolnost, že Ústecký kraj je jeden z nejpostiženějších regionů a situace se i pod vedením ANO, které má uvnitř dnes již víc sporů než vztahů, nijak za poslední léta nezlepšila.

Jenže Babiš, úspěšný a bohatý státní úředník v perfektním obleku, se rozhodl proti Bartošovi v pomačkaném obleku s dredy na hlavě vytasit hlavně strach. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)