Vláda Petra Fialy má důvěru 28 procent obyvatel. Je to obdivuhodné číslo (2022)

Petr Šabata. Komentář.

Natočeno 2022. Premiéra 25. 7. 2022 (ČRo Plus, 3 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Šabata, Petr: Petr Šabata: Vláda Petra Fialy má důvěru 28 procent obyvatel. Je to obdivuhodné číslo. In web ČRo Plus, 25. červenec 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Připomeňme si tedy ještě jednou, že vládě Petra Fialy důvěřuje jen 28 procent obyvatel České republiky. Zjistilo to Centrum pro výzkum veřejného mínění mezi 14. květnem a 11. červencem. Ve volbách před více než devíti měsíci dostaly vládní strany v koalicích celkem přes 43 procent hlasů těch lidí, kteří přišli k urnám. Což při tehdejší účasti znamená, že vládě důvěřují plus minus jen její voliči, a z těch 28 celých 24 procent „spíše důvěřuje“, tedy vlažně.

Podstatné na tomto zjištění je, že tak nízká důvěra omezuje možnosti vlády účinně řešit souběh krizí, jaký Česko nezažilo nikdy za 30 let samostatnosti a zřejmě ještě déle. Průsečík krize energetické, inflační, uprchlické s dalšími vlivy vyvolanými válkou na Ukrajině je mimořádný úkol pro kabinet Petra Fialy. A do toho všeho předsednictví Radě Evropské unie! (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)