Radikalizují se občané i politici, tím spíš záleží na chladných hlavách policistů (2022)

Lukáš Jelínek. Komentář.

Natočeno 2022. Premiéra 9. 8. 2022 (ČRo Plus, 4 min.) v cyklu Názory a argumenty.

Lit.: Jelínek, Lukáš: Lukáš Jelínek: Radikalizují se občané i politici, tím spíš záleží na chladných hlavách policistů. In web ČRo Plus, 9. srpen 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Kdyby šla policie s kanónem na komára dejme tomu na rozvášněné technoparty, veřejné mínění by ji chválilo, možná i hecovalo. Na politickém mítinku se ale nosí onačejší způsoby, to by muži zákona měli vědět. Proto výsledek pondělní porady policejního prezidenta Martina Vondráška s jeho podřízenými napříč republikou není vůbec k zahození.

Je jím rozhodnutí o proškolení lokálních velitelů o zásazích a přítomnosti policie na shromážděních. Nepůjde prý jen o teorii, ale také o sdílení dobré praxe, zejména policie z metropole.

Incidenty v Borovanech, kde došlo k zakleknutí autistického mladíka, jenž odcizil svolavatelům mítinku z hnutí ANO reproduktor, a v Českém Krumlově, kde neuniformovaní příslušníci odvezli na služebnu ženu, která měla jednoho z nich v davu napadnout, policii jednoznačně poškodily. A to přesto, že policisté na obou místech bránili výtržnostem. Činili tak ale neadekvátním způsobem a pouze přilili olej do ohně. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)