Výsledky jarní etapy REPORTu 2014

(tisková zpráva)

XXIII. ročník jarní etapy rozhlasové přehlídky REPORT 2014, ve které soutěží zpravodajské příspěvky, proběhl ve čtvrtek 17. dubna 2014 v Praze.

 

První místo obsadila reportáž Pavla Poláka Transparent pro Soči, která s nezbytnou nadsázkou popisuje absurdní nařízení o nutnosti úředně ověřit překlad hesel na transparentech zimní olympiády. Druhé místo patří redaktorovi Ľubomíru Smatanovi za Příbramského teroristu zachycení osudu muže, který v roce 1978, na desáté výročí sovětské okupace trhavinou poničil pomník Klementa Gottwalda, za což byl odsouzen k devíti letům žaláře. A třetí místo putuje do Ostravy Martinu Knitlovi za reportáž S bílou holí v cukrovaru, která je zvláštní tím, že v ní autor, aniž by sám promluvil, nechává hovořit pouze nevidomé účastníky exkurze.

 

Přehlídku REPORT pořádá Sdružení pro rozhlasovou tvorbu ve spolupráci s Českým rozhlasem a Státním fondem kultury. Její podzimní část zaměřená
na komponovanou publicistiku a dokumenty proběhne počátkem října.

Michal Bureš, předseda Výkonného výboru Sdružení pro rozhlasovou tvorbu, o. s.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)