100 let od narození Alfréda Radoka

17. prosince uplyne 100 let od narození Alfréda Radoka, jedné z nejvlivnějších osobností české kultury 20. století.  Stejnou měrou jako  jeho tvorba určovala moderní  českou divadelní  i filmovou tvorbu, ilustruje  jeho životní osud zvraty  v české společnosti po druhé světové válce.

Krátkou, ale zajímavou stopu zanechal Radok i v rozhlasové historii. Český rozhlas k jeho výročí připravil malou přehlídku.

PROGRAM:

15. 12.-  18. 12. (ČRo 3 Vltava, vždy v 15:05 h.).

Alfred Radok: Zrod Laterny magiky a její inscenační postupy 1/4

18.12. (ČRo 3 Vltava, 20:00 h.)

A. Radok / M. Tesařová : Stalo se v dešti

Komedie o strastech a radostech manželství.

19. 12. 2014 (ČRo 3 Vltava, 20:00 h.).

Páteční večer  – 100 let od narození Alfréda Radoka

V první části pátečního večera uslyšíte rozhovor, který v roce 1999 vedl Zdeněk Hedvábný, autor zásadní Radokovy biografie, s režiséry Janem Kačerem, Antonínem Moskalykem, Ladislavem Vymětalem a Ladislavem Smočkem. Ti všichni s Alfrédem Radokem spolupracovali jako jeho asistenti.  Dále uslyšíte vzpomínku, dalšího jeho žáka, režiséra Luboše Pistoria a několik ukázek  z Radokových vzpomínek a úvah o divadle. V druhé části večera nabídneme pořad Jiřího Cieslara a Vladimíra Hendricha z roku 2000, který se zabývá převážně Radokovou filmovou tvorbou.

20. 12. 2014 (ČRo 3 Vltava, 14:00 h.).

Miguel de Cervantes y Saavedra / J. F. Fischer : Lišák Pedro 

Populární operetka o prohnaném taškářovi, v níž plují lodě do Triany, plují lodě do  Malagy…

Další informace zde.


If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)