Expres Inferno (2015)

ObrázekMichal Gulyáš. Audiokniha. Režie Jakub Tabery.

Čte: Jakub Hejdánek a Michal Gulyáš.

Natočeno  ve studiu 5Guests s.r.o. v roce  2015.  Vydává 5Guests s.r.o. a Audios s.r.o.v roce 2015 (MP3, celková délka 3 hod. 29 min.; stereo).

Pozn.: Knih o nezvladatelném mládí, o jeho rebelii, o nebezpečích věku dospívání, je nepočítaně, ale EXPRES INFERNO se naprosto liší. Kdo zná geniálního, nadčasového a fascinujícího malíře Hieronyma Boshe, ten bude okamžitě doma. Tento titul je totiž literární Hieronymus Bosch. Cesta, kterou musí mladý hrdina projít k sebepoznání, k lásce svých bližních, je cestou pekla předčasného sexu, násilí, drog, ignorace a pohrdání rodiči popsaného v symbolech, které v literatuře tohoto typu nemají obdoby. Jde o hluboké a přece čtivě popsané téma. (anotace)

Knih o nezvladatelném mládí, o jeho rebelii, o nebezpečích věku dospívání, je nepočítaně, ale EXPRES INFERNO se naprosto liší. Kdo zná geniálního, nadčasového a fascinujícího malíře Hieronyma Boshe, ten bude okamžitě doma. Tento titul je totiž literární Hieronymus Bosch. Cesta, kterou musí mladý hrdina projít k sebepoznání, k lásce svých bližních, je cestou pekla předčasného sexu, násilí, drog, ignorace a pohrdání rodiči popsaného v symbolech, které v literatuře tohoto typu nemají obdoby. Jde o hluboké a přece čtivě popsané téma. Vypravěč/autor, uchopil boj s ďáblem atraktivní formou, aniž by zanedbal podstatu a vážnost tématu. Krásně, s lehkostí a barevností projevu, hlavního hrdinu načetl speaker a hudebník Jakub Hejdánek. Michal Gulyáš, sám herec, se chopil úlohy Ďábla. Pro vyznavače dramatických příběhů, bude Expres Inferno vítaným poznáním, jak jinak lze vyprávět téma zkušenosti s dospíváním a jak se nenápadný začátek příběhu dokáže zvrhnout v lavinu fantaskních obrazů ve strhujícím víru děje.
Režii díla měl, v audioprojektech významných formátů zkušený, Jakub Tabery.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)