Jack Reacher: Nevracej se (2017)

Lee Child. Audiokniha. Překlad Iva Harrisová. Režie Michal Bureš.

Čte Vasil Fridrich.

Natočeno 2017. Vydal OneHotBook 15. 11. 2017 (1 CD MP3; katalogové č.: AK124; EAN: 8594169481241). Ukázka k poslechu zde.

Série: Jack Reacher #18

Pozn.: Jack Reacher je ostřílený vojenský policista, od dětství vychovávaný armádou, vycvičený k tomu, aby rychle myslel a ještě rychleji jednal. Teď konečně dorazil zpět do hlavního stanu své staré jednotky. Chce se osobně sejít s novým velícím důstojníkem, majorem Susan Turnerovou. Ta však v kanceláři hlavního vedení nesedí. Reacher se dozvídá dvě šokující zprávy – jednu velice osobní a jednu, která by ho mohla dostat do vězení. Pronásledován armádou, FBI, washingtonskou policií a čtyřmi brutálními hrdlořezy se vypraví hledat Susan Turnerovou, aby očistil své i její jméno.

Filmová adaptace příběhu v režii Edwarda Zwicka (Legenda o vášni, Odvaha pod palbou, Poslední samuraj, Krvavý diamant) vstoupila do českých kin 20. října 2016.

Lee Child (*1954)

Britský spisovatel akčních thrillerů, vlastním jménem Jim Grant, tvoří pod pseudonymem. Přestože neměl v úmyslu se věnovat advokátní praxi, začal v roce 1974 studovat práva na Univerzitě v Sheffieldu. Po dokončení univerzity pracoval v komerční televizi. Později byl jako programový ředitel přijat do manchesterské televize Granada, která je součástí britské televizní sítě ITV. Pro Granadu pracoval od roku 1977 do roku 1995. Když v rámci firemní restrukturalizace propuštěn pro nadbytečnost, rozhodl se psát romány ve stylu amerických thrillerů, jež jsou podle něj „tou nejčistší formou zábavy“. Jeho první román o Jacku Reacherovi Jatka získal cenu Anthony v kategorii Nejlepší první román. O Jackovi Reacherovi zatím vyšlo česky v nakladatelství BB art 20 knih. V roce 2012 byl jeho román Výstřel (9. v řadě) převeden na filmová plátna pod názvem Jack Reacher: Poslední výstřel s Tomem Cruisem v hlavní roli. Roku 2016 na snímek navazuje další adaptace s podtitulem Nevracej se, která zpracovává události ze stejnojmenné 18. části knižní série.

Vasil Fridrich (* 1976)

Absolvoval DAMU, ještě na škole se setkal s režisérem Dušanem Pařízkem, který ho obsadil do role Peachuma v Žebrácké opeře (pod jeho vedením hrál i později, v Divadle Komedie s ním pak spolupracoval na Večerech Analogonu). Během studia také účinkoval v divadelním spolku Kašpar a v divadle J. K. Tyla v Plzni. V roce 1995 se stal členem CD 94 v Divadle v Celetné. Po skončení studií získal angažmá ve Švandově divadle, v letech 2002–2005 působil ve Středočeském divadle Kladno. V současné době je členem souboru Městských divadel pražských a hraje také s Komorní činohrou Praha. Zahrál si například ve filmech Vaterland (2004), Hlava-ruce-srdce (2010), Kobry a užovky (2015) nebo v seriálu Ohnivý kuře (2016).

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)